|

IŞİD 90 Süryani'yi kaçırdı

Geçtiğimiz haftalarda Libya'da 21 Mısırlı Kıpti'yi kaçırarak infaz eden IŞİD'in bugün de 90 Süryani'yi kaçırdığı öğrenildi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Suriye'deki bir Süryani köyünü basarak, 90 kişiyi kaçırdığını doğruladı.

11:44 - 24/02/2015 Salı
Güncelleme: 11:58 - 24/02/2015 Salı

IŞİD'in Suriye'nin bir köyüne düzenlediği saldırıda 90 Süryani'yi kaçırdı.ğı öğrenildi. Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan bir Süryani köyüne saldırı düzenleyen IŞİD gruplarının burada bulunan Süryanilerden 90'ını kaçırdığı belirtildi. 


İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Haseke'ye yakın bölgede bulunan Süryani kasabası Tel Hmar'a yakın bölgede bulunan köye saldırdığı ve burada bulunan Süryanileri esir aldığını duyurdu. 


Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, konuyla ilgili detaylı bilgi verilmedi. Ancak bölgedeki yerel aktivistler, Tel Nemir beldesine bağlı bazı köylerin IŞİD'in denetimine geçtiğini ve bazı Kürt gruplarıyla terör örgütü arasında, belde çevresinde çatışmaların yaşandığını kaydetti.


IŞİD, dün Tel Nemir beldesine bağlı el-Ağibeş, Tel Hurmuz, Tel Şamiram, Tel Nasri ve Kasr Tuma Yelda köylerinin kontrolünü ele geçirmişti. 

#ışid
#süryani
#ışid suriye terörü
9 yıl önce