|

IŞİD Kassam üyelerini kaçırdı

Mısır güvenlik kaynakları dün gece geç saatlerde Sina'da Kassam tugaylarına bağlı 4 Filistinlinin IŞİD tarafından kaçırıldığını belirtti. Hamas hükümeti İçişleri Bakanl​ığı sözcüsü Bezm tarafından yapılan açıklamada Hamas yönetiminin Mısırlı yetkililer ile temas halinde oldukları belirtildi.

Yeni Şafak
11:19 - 20/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:17 - 20/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mısır'ın Sina Güvenlik kaynaklarında yer alan haberde, Sina'nın doğusunda dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nden gelen 4 Filistinli, IŞİD'e bağlı olduğu tahmin edilen kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edildi.



Kaynaklarda, kimliği belirsiz maskeli kişilerin Şeyh Zuwaid şehir girişinde Filistinlileri

taşıyan aracı durdurarak silah zoruyla Filistinliyi kaçırdığı ve bilinmeyen bir yere götürdüğü belirtildi.



Gazze'den gelen Filistinlilere ait konvoy Kahire Uluslararası Havaalanı'na giderken durduruldu. Mısır, pazartesi gününden perşembe gününe kadar 4 günlük süreyle Refah Kapısını açmıştı.



Olayı henüz üstlenen olmadı.



Hamas hükümeti İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad Bezm; kaçırılan Gazzeli vatandaşları için Mısırlı yetkililer ile temas halinde olduklarını belirtti.



Gazze İçişleri Bakanlığı, kaçırılan ve hayatlarından endişe ettikleri Filistinliler için Mısır resmi makamlarından açıklama istedi.



Filistinli kaynaklar, Kaçırılan 4 Filistinlinin Kassam üyesi olduğunu belirterek, dört rehine Hüseyin Zubde, Abdel Dayem Ebu Zubde ve Yaser Zenun ve Abdullah Ebu Cebin isimli kişiler olduğunu açıkladı. Kaçırılan 4 kişinin Gazze'den çıkarak Mısır üzerinden tedavi için Türkiye'ye geçmek istedikleri belirtildi.




#Mısır
#Gazze
#IŞİD
#Kassam Tugayları
9 yıl önce