|

IŞİD'in öldürdüğü pilotun babası konuştu

Terör örgütü IŞİD'in yakarak öldürdüğü Ürdünlü pilot Muaz'ın babası Safi el-Kesasibe, oğlunun ölümünün ardından iki 'terör suçlusunun' idam edilmesinin yeterli olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
14:50 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:02 - 4/02/2015 Çarşamba
AA

Bir yerel televizyona açıklama yapan Baba Safi, "Iraklı, Sacide er-Rıvaşi ile Ziyad Kerbuli'nin Muaz'a karşılık idam edilmelerini yeterli bulmuyorum. Muaz'ın kanı bütün Ürdünlülerin kanıdır. Onlar ülkemize tahrip amaçlı girdiler ve ölümü hak ediyorlar" dedi.


Safi, Ürdün hükümetine ve İslam alemine çağrıda bulunarak, "Hükümetin ve İslam aleminin bu olanlar karşısında birleşip, onlara gereken cezayı vermesini istiyorum. Bu yaptıkları ne İslam'la ve ne de başka hiçbir insani değerle bağdaşıyor. İslam aleminden, Ürdün'den ve koalisyondan bu teröristleri ortadan kaldırmasını istiyorum" diye konuştu.


IŞİD, Ürdünlü pilot Kesasibe olduğu öne sürülen kişinin, demir kafes içine konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını dün internette yayınlamıştı. IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesinin ardından, Ürdün de tutuklu IŞİD militanları Sacide er-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi bu sabaha karşı idam etmişti.

#ışid ürdünlü pilot
#muaz kesasibe
#ışid pilotu infaz etti
9 yıl önce