|

İslam birliği gönül tevhidinde

Sudan ziyareti kapsamında Hartum'da bulunan Afrika Uluslararası Üniversitesi'nde, "Fıkhi Kurallar" konulu konferans verdi. Prof. Dr. Görmez: "İslam dünyasının birliği konusunda kalplerde ve gönüllerde tevhid olduktan sonra maddi birlik kolaydır" dedi.

Yeni Şafak
13:03 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:12 - 5/03/2015 Perşembe
AA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "kalplerde ve gönüllerde tevhid olduktan sonra İslam dünyasının maddi birliğinin kolay olduğunu" söyledi.


Görmez, Sudan'ın başkenti Hartum'da bulunan Afrika Uluslararası Üniversitesi'nde, "Fıkhi Kurallar" konulu konferans verdi.


Konferansın ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Görmez, bir öğrencinin "İttihad-ı İslam" günümüzde nasıl gerçekleşebilir" şeklindeki sorusuna, Said-i Nursi'nin "Şam Hutbesi"ni örnek göstererek, "İslam dünyasının birliği konusunda kalplerde ve gönüllerde tevhid olduktan sonra maddi birlik kolaydır" diye cevap verdi.


Görmez, bir diğer soruya verdiği yanıtta ise "Türkiye'nin gelişmelere ayak uydurarak ilerlediğini" vurgulayarak, "Gelişme ve eğitimdeki bu tecrübelerimizi kardeşlerimize aktaracağız" ifadesini kullandı.


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konferans çıkışında öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Görmez, burada eğitim gören Türk öğrencilere "Sudan'da eğitiminizi iyi alın. Hem teknik konularda hem de Arapça konusunda kendinizi geliştirin. Yüksek lisans ve doktora gibi akademik kariyerinizi ihmal etmeyin" tavsiyelerinde bulundu.


Öte yandan Görmez, Afrika Uluslararası Üniversitesi Rektörü Kemal Ubeyd ile bir araya geldi. Görmez, Rektör Ubeyd'den üniversite hakkında bilgi aldı.

#Mehmet Görmez
#Afrika Uluslararası Üniversitesi'
#Hartum
#Sudan
9 yıl önce