|

'İslam dünyasının en etkili lideri Erdoğan'dır'

Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi lideri Enver İbrahim, "24 Haziran seçimlerinde Orta Doğu'da, Filistin'de ve hatta dünyada adalet için mücadele eden Erdoğan'ı destekliyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilhassa Filistin davası ile Orta Doğu'da özgürlük ve barışın sağlanması için çok mücadele ettiğini dile getiren İbrahim, "O yüzden Müslüman halklar kendisini hem çok iyi tanıyor hem de çok seviyor. İktidarı süresince adeta yeni bir Türkiye inşa etti" açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
12:09 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:11 - 20/06/2018 Çarşamba
AA
Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi lideri Enver İbrahim
Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi lideri Enver İbrahim
Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi lideri Enver İbrahim, İslam dünyasında en etkili liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, "
24 Haziran seçimlerinde Orta Doğu'da, Filistin'de ve hatta dünyada adalet için mücadele eden Erdoğan'ı destekliyorum
" dedi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in ilerleyen dönemlerde görevini devretmesi beklenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen İbrahim yaptığı açıklamada, teröre, yolsuzluğa ve adaletsizliğe karşı olduğu için 10 yıldan fazla hapiste yattığını söyledi.


"Hükümet olarak beraber halkın güvenini tekrardan kazanıp, yolsuzluğa karşı çalışmamız lazım"

Hapisten yeni çıktığını, biraz dinlendikten sonra dava arkadaşı Başbakan Mahathir Muhammed'in görevini kendisine devretmesiyle Malezya'nın yeni başbakanı olacağını aktaran İbrahim, "Hapisten yeni çıktığım için biraz dinlendikten sonra başbakanlık koltuğuna oturacağım. Kısa bir zamanda Malezya'ya yardım etmek ve tekrar Malezya'yı büyütmek zorundayız. Çünkü Malezya en başarılı ve gelişmekte olan ülkelerden birisi ve ekonomik potansiyeli yüksek. Hükümet olarak beraber halkın güvenini tekrardan kazanıp, yolsuzluğa karşı çalışmamız lazım" diye konuştu.

"Hapse girmek bizi olgunlaştırır"

İbrahim, bugüne kadar girilen 20 seçimden 13'ünün kazanılmasının büyük bir başarı olduğuna değinerek, bunun Malezya halkının kendilerine olan güvenini yansıttığını söyledi. Hapishane hayatının cehennemden farksız olduğunu anlatan İbrahim, şunları kaydetti:

"Erdoğan beni hapisteyken davet etti"

Enver İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hapisteyken eşi ve kızını moral vermek ve destek olmak için Türkiye'de ağırladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eşi Azize Hanım aracılığıyla kendisini hapisten çıktıktan sonra Türkiye'ye davet ettiğini dile getiren İbrahim, "Erdoğan mart ayında eşimi ve kızımı görüşmek, destek ve moral vermek için davet etti. Görüşmede Erdoğan 'İbrahim hapisten çıkınca Türkiye'ye gelsin' diyerek beni de davet etti. Böylece aramızda şahsi bir yakınlık ve dostluk bağı kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tutukluluğum süresince de gerek eski Başbakan Necip Rezak ve gerekse şimdiki Başbakan Mahathir Muhammed ile sık sık görüşerek onlara demokrasi ve adalet vurgusu yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Enver İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam dünyasının en etkili lideri olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa Filistin davası ile Orta Doğu'da özgürlük ve barış sağlanması için çok mücadele ediyor. O yüzden Müslüman halklar kendisini hem çok iyi tanıyor hem de çok seviyor. İktidarı süresince adeta yeni bir Türkiye inşa etti. Türk halkının hayat kalitesini yükseltti. Ayrıca alt-üst yapı, sağlık hizmetleri ve eğitim alanlarında büyük yatırımları oldu. Asyalı bir siyasetçi olarak, 24 Haziran seçimlerinde Orta Doğu'da, Filistin'de ve hatta dünyada adalet için mücadele eden Erdoğan'ı destekliyorum. Çünkü Erdoğan, adalet için mücadele eden bir lider."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Malezya
#Mahathir Muhammed
#Enver İbrahim
6 yıl önce