|

İslam karşıtı Almanlar göçmenlere saldırdı

Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar'' (PEGIDA) hareketi taraftarlarının göçmen kökenli gençlere saldırdığı iddia edildi.

15:19 - 3/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:34 - 3/01/2015 Cumartesi
AA

Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar'' (PEGIDA) hareketi taraftarlarının göçmen kökenli gençlere saldırdığı iddia edildi.


Tageszeitung (taz) gazetesinin haberine göre, 22 Aralık’ta düzenlenen PEDIGA eyleminden sonra yüzlerini kapatan ve Dynamo Dresden futbol kulübünün atkılarını takan 50 kadar gösterici bir alışveriş merkezine gitti ve burada bulunan göçmen kökenlilere saldırdı.


Ellerinde bıçak, sopa ve biber gazı bulunan saldırganların göçmen kökenlilere hakaretlerde bulunduğu ve ''halk biziz'' sloganları attığı ifade edildi. Haberde,  gençlerin alışveriş merkezindeki yürüyen merdivenlerden kaçmaya çalıştığı, bazı gençlerin ise kendilerini tuvalete kapattığı kaydedildi.


Astım hastası 15 yaşındaki Wadha adlı bir kızın kaçamadığı için yere düştüğü belirtilen haberde, saldırganların kızın kafasına ve vücuduna vurduğu bildirildi. Yaralanan kızın hastanede tedavi gördüğü, bazı gençlerin hafif yaralandığı ifade edildi. Olaydan sonra PEDIGA eylemine katılan 24 yaşındaki bir kişinin de bacağından bıçaklanarak yaralandığı belirtildi.


Olayı izleyenler alkış tuttu 

Saksonya Kültür Ofisi yetkilisi Danilo Starosta, göçmen kökenlilere yönelik saldırı sırasında alışveriş merkezinde bulunanların alkış tuttuğunu söyledi.


Gençlerin, alışveriş merkezinin önündeki ''normal vatandaşların'' yapılanları alkışladığını anlattıklarını belirten Starosta, "Bu olay bana 1990'lı yıllardaki dehşeti hatırlatıyor" dedi.


Wadha adlı kızın 24 Aralık’ta annesiyle şikayette bulunmak için polise gittiğini belirten Starosta, polisin kıza inanmadığı için şikayeti kabul etmediğini ileri sürdü. Starosta, polisin genç kızın kendi kendini yaraladığını iddia ettiğini belirtti.


Wadha ile yaşları 15-20 arasında değişen 30 gencin alışveriş merkezinde buluşmak istediğini ifade eden Starosta, "Alışveriş merkezi göçmen kökenli gençlerin buluşma noktası" dedi. Ailelerin korktukları için gençleri yalnız başına dışarı bırakmadığını aktaran Starosta, Kültür Ofisi üzerinden saldırganlar hakkında şikayette bulunduğunu belirtti.


Dresden polisinin ise bu konuda bir açıklama yapmak istemediği kaydedildi.

#PEGIDA
#almanya
#göçmenler
#Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar
9 yıl önce