|

Terör devleti İsrail Gazze'de uluslararası televizyonların da bulunduğu 13 katlı binayı yerle bir etti

İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı hedef aldı. İsrail'in 4 füzeyle vurduğu 13 katlı bina, çökerek yerle bir oldu.

15:29 - 15/05/2021 суббота
Güncelleme: 17:16 - 15/05/2021 суббота
AA
Binanın yıkılma anı saniye snaiye görüntülendi.
Binanın yıkılma anı saniye snaiye görüntülendi.

İsrail ordusu, Gazze kentinde içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu 13 katlı katlı bir binayı vurdu.

Bölgede yabancı medya kuruluşlarının ofis açmasına karşı olan İsrail'in 4 füzeyle vurduğu 13 katlı bina, çökerek yerle bir oldu. Binada kimsenin olmadığı öğrenildi.

"BİR SAAT İÇİNDE VURACAĞIZ"

İsrail'in vurma uyarısında bulunduğu binada AP ile Al-Jazeera'nın bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri, avukatlık büroları ile sivillerin oturduğu 60 dairenin yer aldığı belirtildi.

  • Aynı zamanda Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın 13 katlı olduğu aktarıldı.

Al-Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söyledi.

Ayrıca Al-Jazeera televizyonu yaptığı yayında söz konusu bina sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın telefon görüşmesini ekranlara yansıttı.


  • Hava saldırısının ardından Gazze'deki direniş gruplarının İsrail'e roketlerle karşılık verdiği öğrenildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk 139 Filistinli hayatını kaybetti, yaralı sayısı 950'ye çıktı.











#İsrail
#Gazze
3 лет назад