|

İsrail işgal güçlerinden Mescid-i Aksa engeli: Otobüs geçişine izin vermediler

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da ibadet etmek isteyen Filistinlileri taşıyan çok sayıda otobüsün Kudüs'e girişini engelledi.

14:01 - 7/02/2020 Cuma
Güncelleme: 14:13 - 7/02/2020 Cuma
AA
İsrail işgal güçleri.
İsrail işgal güçleri.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El-Muselles ve Celile bölgelerindeki kentlerde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlileri taşıyan otobüsler, İsrail polisince Kudüs'ün girişinde durduruldu.

  • Hafta boyunca Mescid-i Aksa'da sabah ve cuma namazı kılma çağrılarına cevaben yola çıkan İsrail vatandaşı Filistinliler, polisin izin vermemesiyle geldikleri bölgelere geri dönmek zorunda bırakıldı.
  • Öte yandan görgü tanıkları, İsrail polisinin gerekçesini belirtmeksizin Filistinli bir kadının Harem-i Şerif’e girişine izin vermediğini aktardı.

Konuşan ve isminin gizli kalmasını isteyen Mescid-i Aksa korumalarından biri de İsrail polislerinin sabah namazı öncesi Harem-i Şerif’e baskın düzenlediğini, ancak namaz sonrası herhangi bir olay yaşanmadığını belirtti.

SABAH NAMAZLARINDA CEMAATE SALDIRDILAR

İsrail polisi, son iki haftada cuma günleri sabah namazlarında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate saldırmıştı.

  • İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



#Filistin
#Harem-i Şerif
#İsrail
#Mescid-i Aksa
4 yıl önce