|

İsrail polisi bir Filistinliyi vurdu

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bir Filistinli genci vurdu. İsrailliler, Filistinli gencin polise saldırdığını iddia etti.

Yeni Şafak
15:21 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:24 - 14/12/2016 Çarşamba
AA

İsrail güçlerinin Doğu Kudüs'te iki polisi bıçaklayarak hafif yaraladığı iddia edilen Filistinliyi vurduğu bildirildi.



İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, Kudüs'ün surlarla çevrili eski şehrine açılan Aslanlı Kapısında gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu iki polisin hafif şekilde yaralandığını söyledi.



Yaralanan polislerin tedavilerinin olay yerinde yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirten Rosenfeld, saldırı düzenlediği iddiasıyla vurularak "etkisiz hale getirildiğini" söylediği Filistinlinin hayatta olup olmadığı hakkında ise bilgi vermedi.



İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. Batı Şeria'da yaklaşık 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası toplum işgal altındaki bu topraklardaki Yahudi yerleşimcileri illegal kabul ediyor.



İsrail güçleri bir yılı aşkın süredir "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" veya "aracıyla Yahudi yerleşimcilere çarptığı" iddiasıyla Filistinlileri öldürüyor. İnsan hakları örgütleri İsrail'i, "saldırılarda bulundukları iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla" suçluyor.


#İsrail
#Doğu Kudüs
#Filistin
7 yıl önce