|

İsrail saldırısında 23 Filistinli yaralandı

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın farklı yerlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda 1'i ağır 23 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yeni Şafak
22:51 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 22:54 - 7/02/2018 Çarşamba
AA
İsrail askerleri Filistinli gençlere saldırdı
İsrail askerleri Filistinli gençlere saldırdı

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin, Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kentinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda plastik mermiyle yaralanan 21 Filistinli ile gazdan etkilenen 9 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğu kaydedildi.

İsrail askerleri Eriha kentinin girişinde gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale ederken, Filistinliler de İsrail askerlerine taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

Ayrıca açıklamada, sağlık ekiplerinin, Kudüs'ün kuzeyindeki Kefr Akab köyünde İsrail askerlerinin kullandığı gerçek mermiyle yüzünden, göğsünden ve bacağından ağır yaralanan bir gence tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.

Filistinli gencin tedavi için Ramallah Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Görgü tanıkları da söz konusu gencin 16 yaşında olduğunu ve Kefr Akab köyü arazileri üzerine kurulu Kohaf Yakub Yahudi yerleşim birimi yakınlarında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda yaralandığını ifade etti.

Öte yandan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde de bir Filistinli Yahudi yerleşimciler tarafından darp edilmesi sonucu hafif yaralandı.


Görgü şahitleri, Filistinlinin, El Halil kentinin doğusundaki Kureyyat Erba Yahudi yerleşim birimi yakınlarında yerleşimciler ile çıkan kavga sırasında yaralandığını ve tedavi için El Halil kentindeki bir hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

İsrail askerleri bu gösterilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.

#Batı Şeria
#İsrail
#Kudüs
6 yıl önce