|

İsrail'in çirkinliğini taçlandıran kampanya

Geçtiğimiz yıl Gazze'de büyük bir katliam gerçekleştiren İsrail, bugün yayınlanan BM raporunu hazmedemeyince, Hamas'a karşı çirkin bir kampanya başlattı. Son saldırılarından 2 bine yakın sivili katleden İsrail kendi yaptıklarını göz ardı etti. İsrail, Uluslararası medyanın kendisine karşı algı operasyonu yaptığını iddia ederek, medyanın Hamas'ı desteklediğini öne sürdü.

Yeni Şafak
16:24 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:16 - 15/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl Gazze'ye gerçekleştirdiği katliamın başından bu yana Hamas'ın sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia eden İsrail, öldürdüğü binlerce sivili hiçe sayarak sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Uluslararası medyanın Hamas'a destek verdiğini iddia eden İsrail, Türkiye'de dahi atılan "Filistin'de terör yuvaları vuruldu" başlıklarını çabuk unuttu. Kampanya kapsamında bir video hazırlayan İsrail, bir gazetecinin canlı yayında haber sunarken, "Gördüğünüz gibi burada terörist yok insanlar hayatlarını sürdürmeye çalışıyor" dediği sırada arkada Hamas mensubu bir askerin geçtiği görülüyor. Kendisini aklamaya çalışan İsrail, yaptığı çirkin kampanya ile Gazze'de olup bitenlerin sorumlusunu Hamas gibi gösteriyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan karalama kampanyasına Başbakan Netanyahu da destek veriyor.





Geçtiğimiz yıl Hamas'ın askeri üslerini bombalama gerekçesiyle Gazze'de büyük bir katliam gerçekleştiren İsrail, yaptığı sivil kıyımını göz ardı ederek bugün yayınlanan Gazze raporunu da kabul etmedi. Raporda İsrail'in saldırılarda bin 500'den fazla sivili katlettiği ifade edilirken, İsrail bu durumu "talihsiz" olarak yorumladı. Netanyahu ise raporu kabul etmediklerini söyleyerek, "İsrail'e karşı temelsiz ve otomatik bir suçlama görmek isteyen varsa BM'nin (Gazze savaşı) raporunu okuyarak zamanını boşa harcayabilir" ifadesini kullandı.



#israil
#gazze
#hamas
#hamas askeri noktaları
#israil gazze katliamı
9 yıl önce