|

İsrailli aşırı sağcı milletvekillerinden Şam Kapısı'na provokatif ziyaret: Tepki gösteren çocuk gözaltına alındı

İsrail'de aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Dini Siyonizm Partisi milletvekilleri Itamar Ben-Gvir ile Bezalel Smotrich işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Şam Kapısı'na provokatif bir ziyarette bulundu. Ziyarete tepki gösteren Filistinli bir çocuk, işgalci İsrail polislerince yaka paça gözaltına alındı.

18:17 - 20/10/2021 Çarşamba
Güncelleme: 18:35 - 20/10/2021 Çarşamba
AA
Itamar Ben-Gvir
Itamar Ben-Gvir

Aşırı sağcı İsrailli milletvekilleri Ben-Gvir ile Smotrich yaklaşık bir haftadır olayların yaşandığı Şam Kapısı'na çok sayıda İsrail polisi koruması altında geldi.




  • Aşırı sağcı vekiller, beraberindeki Yahudi yerleşimci heyetle Şam Kapısı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra polis korumasında Eski Şehir sokaklarından yürüyerek Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak (Ağlama) Duvarı'na geçti.

Tepki gösteren çocuk yaka paça gözaltına alındı

Bu sırada Ben-Gvir ile Smotrich'in provokatif ziyaretine tepki gösteren Filistinli bir çocuk, İsrail polislerince yaka paça gözaltına alındı. Yahudi yerleşimcilere yakınlığıyla bilinen
"Arutz Sheva"
gazetesinde 6 Ekim'de yer alan haberde, İsrail'in Kudüs'teki Sulh Mahkemesi'nin Yahudilerin Harem-i Şerif'te
"sessiz ibadetinin"
suç sayılmayacağına hükmettiği ve bunun bir "ilk" olduğu belirtilmişti.
  • İsrail mahkemesinin söz konusu kararının ardından Kudüs'te yaşanan gerginlikler tırmanışa geçti.
    Dün öğleden sonra Şam Kapısı'nda başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden İsrail polisinin müdahalesinde 17 kişi yaralanmış, çoğunluğu çocuk 22 kişi gözaltına alınmıştı.
#Dini Siyonizm Partisi
#İsrail
#Kudüs
#Şam Kapısı
2 yıl önce