|

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi: Akdeniz’de Türkiyesiz çözüm mümkün değil

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Türkiye'nin bölgesindeki konumuna dikkat çekerek, "En uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin, bu bölgenin bir parçası olduğuna güçlü şekilde inanıyoruz. Türkiye'nin adil katılımı olmadan bu bölgede sürdürülebilir bir çözüme ulaşılamayacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

09:27 - 12/03/2021 Cuma
Güncelleme: 09:42 - 12/03/2021 Cuma
AA
İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani
İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyesi gazetecilerin, Türkiye-İtalya ilişkilerine ve bölgesel gelişmelere dair yönelttiği soruları yanıtladı. Doğu Akdeniz'de önemli enerji kaynakları bulunduğuna dikkat çeken Gaiani, şunları söyledi:

"Bu kaynakların sorunlara çözüm bulmak için ülkeleri bir araya getirecek bir unsur olmasını umuyoruz.
En uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin, bu bölgenin bir parçası olduğuna güçlü şekilde inanıyoruz. Türkiye'nin adil katılımı olmadan bu bölgede sürdürülebilir bir çözüme ulaşılamayacağını düşünüyorum.

Sorunların çözülememesi halinde gazın olduğu yerde, denizin altında kalması ve herkesin kaybetmesi riski açıkça ortada. Bu yüzden her zaman daha fazla diyalog, daha fazla iş birliği istiyoruz."

"Türkiye Libya'da çözüme katkı sağlıyor"

Libya'ya ilişkin gelişmeler hakkındaki bir soru üzerine Gaiani,
"İtalya ile oldukça yakın çalışan Türk hükümetinin de bu çözüme çok olumlu katkı sağladığını düşünüyorum.
Bence bu çok önemli adım, olumlu bir eğilim getirecek ve (Libya'daki) askeri mevcudiyetle ilgili meseleler giderek çözülecektir. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Ülkenin istikrarı için, Libya meselelerine ilişkin İtalya ve Türkiye arasındaki çok yakın diyaloğu sürdüreceğiz" dedi.
#Doğu Akdeniz
#Libya
#İtalya
#Büyükelçi
#Türkiye
#Massimo Gaiani
3 yıl önce