|

İtirazlar sonuç verdi: Han el-Ahmer'de yıkımlar durdu

İsrail Yüksek Mahkemesi, Han el-Ahmer bölgesindeki yıkımları 11 Temmuz'a kadar durdurma kararı aldı. Avukat Ala Mehacne yaptığı açıklamada, mahkemenin bu kararı Han el-Ahmer halkı tarafından yıkımların iptal edilmesiyle ilgili sunulan itiraz dilekçesini incelemek üzere aldığını bildirdi.

Yeni Şafak
09:06 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 09:07 - 6/07/2018 Cuma
AA
Han el-Ahmer, işgalci İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamındaki topraklarda yer alıyor.
Han el-Ahmer, işgalci İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamındaki topraklarda yer alıyor.

İsrail Yüksek Mahkemesinin, Kudüs'ün doğusundaki Han el-Ahmer bölgesinde yıkımların geçici olarak durdurulması için ihtiyati tedbir kararı aldığı belirtildi.

Yerleşim Birimleri ve Ayrım Duvarına Direniş Heyeti Başkanı Velid Assaf, Han el-Ahmer bölgesinde günlerdir oturma eylemi yapanlara ve gazetecilere yaptığı açıklamada, heyete bağlı avukatların mahkemeden yıkımların 11 Temmuz'a kadar durdurulması yönünde ihtiyati tedbir kararı aldırmayı başardığını söyledi. Assaf, bölge halkıyla dayanışmanın devam edeceğini vurguladı.

'İtiraz dilekçelerini incelemek üzere bu karar alındı'

Heyetin avukatlarından Ala Mehacne ise Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, mahkemenin bu kararı, Han el-Ahmer halkı tarafından yıkımların iptal edilmesiyle ilgili sunulan itiraz dilekçesini incelemek üzere aldığını bildirdi.

Mehacne, itiraz dilekçesinin avukatlardan oluşan bir hukuk ekibinin aralıksız çalışmaları sonucunda hazırlanıp sunulduğunu kaydetti.

İsrail Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında yaklaşık 190 Filistinlinin yaşadığı derme çatma barakalar ile bölgedeki başka yerlerden gelen 170 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun yıkılmasına karar vermişti.

Söz konusu bölgede, İsrail tarafından 1953'te Necef Çölü (Negev) bölgesinden zorla göç ettirilen kişiler yaşıyor. Han el-Ahmer, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamındaki topraklarda yer alıyor.

#Han el-Ahmer
#İsrail
6 yıl önce