|

Kabe'de vefat eden Türk sayısı 7'ye yükseldi

Kabe'deki vinç faciasında vefat eden Türk hacı adayı sayısı 7'ye yükseldi. Hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının kimlikleri açıklanırken, 19 yaralı Türk adayının da Suud hastanelerinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Yeni Şafak
11:27 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 12:12 - 13/09/2015 Pazar
AA

Kabe'deki vinç faciasında vefat eden Türk hacı adayı sayısının 7'ye yükseldiği belirtildii.



Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Mescid-i Haram'da vincin devrilmesi sonucu, İstanbul kafilesinden Kadir Gökmen ile Ramazan Özmen, özel bir tur şirketi ortaklarından Şükrü Karatepe, ticari vizeyle kutsal topraklara gelen Süleyman Eskiler, Belçika'dan gelen Yusuf Alcı ile hacı adaylarından Metin Yazgan ve Erol Karaağaçlı'nın hayatını kaybettiğini bildirdi.


Yaralanan 19 Türk'ün de kimliği belli oldu


Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu yaralanan 19 Türk hacı adayının isimleri beli oldu.



Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kazada yaralanan Türk hacı adayların isimleri şöyle:



"Mehmet Ali Ünal, Nurettin Günaydın, İrfan Okullu, İsa Sarak, Feride Karaağaçlı, Hasan Yoldaş, Cennet Kavaş, Mehmet Türkmen, Safiye Yıldız, Habib Barlalı, Yusuf Emsal, Husam İ. Wahheol, Refiye Öret, Abdullah Öresin, Abdulgazi Savaş, Zeki Eldem, Mustafa Boz, Mehmet Aslantaş ve Abdullah Üresin."



Yaralıların birçoğunun taburcu edildiği öğrenildi.



Daha önce yapılan açıklamada 2'si Türk 87 kişinin yaşamını yitirdiği, 184 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.




#suud
#suudi arabistan vinç
#mekke vinç faciası
9 yıl önce