|

Kanada Başbakanı'na küfre para cezası

Kanada Başbakanı Harper'a yönelik aracına küfür içeren yazı yapıştıran kişiye 543 Kanada Doları para cezası verildi

Yeni Şafak
21:44 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:38 - 19/08/2015 Çarşamba
AA

Kanada Başbakan Stephen Joseph Harper'a yönelik aracının camına küfür içerikli yazı yapıştıran kişiye 543 Kanada Doları para cezası verildi.



Edmonton'da yaşayan Rob Wells isimli şahıs, Leduc bölgesinde seyir halinde iken Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP tarafından durduruldu. RCMP görevlisi, aracını arka camındaki ifadenin Başbakan'a hakaret içerdiğini belirterek, sürücüden bunu kaldırmasını istedi.



Polise, camdaki ifadenin Başbakan Harper ve hükümetine dair hislerini ifade ettiğini anlatan Rob Wells, bunun da ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında kendisinin en önemli hakkı olduğunu belirterek, yazıyı kaldırmayı reddetti.



Bunun üzerine sürücü Wells'e, 543 Kanada Doları para cezası kesildi. Para cezasını ödemeyi reddeden Rob Wells, polise dava açacağını ve hakkını mahkemede arayacağını açıkladı.



Ülke gündemine giren olay üzerine bir açıklama yapan Anayasal Özgürlükler İçin Adalet Merkezi Başkanı Avukat John Carpay, müstehcenlik ve küfrün toplum üzerinde alçaltıcı etkisinin tartışmasız olduğunu ancak hak ve özgürlükler konusunda polisin ceza kesmesinin yanlış olduğunu ifade etti.



Kanada'da 18 Ekim tarihinde yapılacak federal seçimler nedeniyle partilerin başlattığı seçim çalışmaları, ülkedeki siyasi gündemi de hareketlendirdi. Rob Wells'in kesilen ceza ile ilgili olarak açtığı dava, Kasım ayında görülmeye başlanacak.

#Kanada
#Başbakan Harper'a küfür
#Başbakan'a küfretmek
9 yıl önce