|

Katalonya'da 'bağımsızlık' kutlamaları

İspanya'da Katalonya özerk yönetiminin tek taraflı ilan ettiği bağımsızlık, Katalan şehirlerinde kutlanıyor. Binlerce Katalan 'cumhuriyetin ilanının kutlanması' olarak adlandırdığı etkinliklere katıldı.

Yeni Şafak
23:34 - 27/10/2017 الجمعة
Güncelleme: 23:46 - 27/10/2017 الجمعة
AA
Katalonya, bağımsızlık kutlamalarına başladı.
Katalonya, bağımsızlık kutlamalarına başladı.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetimi parlamentosunun ilan ettiği tek taraflı bağımsızlık ilanı, Katalan kentlerinde kutlanıyor.

Barselona, Girona, Tarragona gibi Katalonya'nın önemli kentlerinde meydanlarda toplanan bağımsızlık yanlıları, yerel parlamentonun ilan ettiği tek taraflı bağımsızlığı kutlamaya başladı.

Kentte Katalonya Özerlk Yönetim Hükümeti Başkanlık binasının (Generalitat) bulunduğu meydanda toplanan binlerce kişi, bağımsızlık yanlısı sivil örgütlerce "cumhuriyetin ilanının kutlaması" olarak adlandırılan etkinliklere katıldı.

Yanlarında bağımsızlığı sembolize eden yıldızlı Katalonya bayrağını taşıyan Katalanlar, birbirlerini kutlayıp bağımsızlık yanlısı sloganlar attı. Katalonya özerk hükümeti yetkilileri de vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Öte yandan tek taraflı bağımsızlık ilanının ardından Katalonya yerel parlamentosu, Girona ve Sabadell gibi bazı kentlerin belediye binaları ve resmi kurumlardaki İspanyol bayrağının indirildiği görüldü.



#Katalonya
#Bağımsızlık
#İspanya
٪d سنوات قبل