|

Katalonya lideri Belçika'da villa kiraladı

Katalonya Özerk Bölgesi'nin Devlet Başkanı Puigdemont'un Belçika'da villa kiraladığı belirtildi. Katalonya'da Ekim ayında yapılan referandumun ardından Puidgemont, Belçika'ya kaçmıştı. İspanya hükümeti, Puidgemont'u görevden almıştı.

Yeni Şafak
10:04 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 10:11 - 4/02/2018 Pazar
Diğer
Eski Katalonya lideri Carles Puigdemont (Fotoğraf: Reuters)
Eski Katalonya lideri Carles Puigdemont (Fotoğraf: Reuters)

Katalonya bağımsızlık referandumu sonrası hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Belçika'ya geçen Katalan siyasetçi Carles Puigdemont'un Belçika'nın Waterloo şehrindeki bir villaya yerleşmeye hazırlandığı bildirildi.

Sözleşmeyi Puidgemont imzalamadı

Euronews'in haberinde kira kontratını Puigdemont'un imzalamadığı belirtilirken, Katalan liderin taşınma haberinin mahallede hareketliliğe neden olduğu da aktarıldı.

Habere göre, mahallede ikamet eden bir Katalan Puigdemont'un Waterloo'ya yerleşeceği haberlerine ilişkin, "O gerçekten buraya mı yerleşti gözlerimle görmek istedim sonra girip çıktığını gördüm. Burada yaşamaya başlamış olma ihtimali yüksek ama şu an İspanya'da olup mahkemeye çıkması gerekiyor. O bir korkak ve kaçak. İspanya'ya dönüp hakim karşısında çıkmalı" ifadelerini kullandı. Belçika'da üç aydan fazla kalmayı planlayan Avrupa Birliği vatandaşlarının belediyeye kayıt yaptırması gerekiyor ama belediye başkanına göre bu yönde henüz bir başvuru olmadı.

#Katalonya
#Belçika
#Puidgemont
6 yıl önce