|

Katar Emiri: Körfez ilişkilerinin gerilemesi gücümüzü zayıflatıyor

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'den önemli açıklama "Körfez ilişkilerinin gerilemesi, bölge sorunlarını çözme gücümüzü zayıflatıyor"

Yeni Şafak
10:20 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 15:56 - 6/11/2018 Salı
AA
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, "Körfez ilişkilerinin gerilemesi, bölge sorunlarını çözme gücümüzü zayıflatıyor" dedi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn'in sürpriz niteliğinde bir adımla, Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini dondurması ve hava sahalarını Doha'ya kapatmalarıyla başlayan Körfez krizinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti.

  • Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani, başkent Doha’da Şura Meclisi 47. dönem çalışmaları açılışında, "Katar ambargoya rağmen krizi aştı" dedi.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Şura Meclisi 47. dönem çalışmaları açılış töreninde konuşma yapan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani, ülkesinin tüm engellemelere rağmen ambargo krizini aştığını söyledi. Körfez ülkelerinin oluşturdukları krizle amaçladıkları sonuçları elde edemediğini belirten es-Sani, "Bölgedeki güvenlik ve istikrar ancak devletlerin egemenliğine saygı gösterilerek sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.Körfez ilişkilerinin gerilemesi, bölge sorunlarını çözme gücünü zayıflattığını dile getiren es-Sani, tüm zorluklara rağmen Katar’ın bu yıl ihracatını yüzde 18 arttırdığını açıkladı. Ülkesinin sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatsısı konusundaki liderliğini sürdüreceğini kaydeden es-Sani, “Gelişim ve kalkınma konusunda çok ilerideyiz” şeklinde konuştu.Bölgede savaşın ve istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Suriye, Libya, Yemen gibi ülkelerin durumuna da değinen es-Sani, bu durumunun çözülmesi yürütülen siyasi çabaları destekleyeceklerini ifade etti.




#Doha
#Katar
#temimi
5 yıl önce