|

Kırgızistan'da cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler askıya alındı

Kırgızistan'da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin anayasal reformlardan sonra yapılması, konuya ilişkin yasa tasarısının mecliste kabul edilmesiyle kesinleşti. Mevcut 6 siyasi partinin desteğini alan yasa tasarısı, anayasal reformların yapılmasının ardından en geç 1 Haziran 2021'e kadar parlamento seçim tarihinin ilan edilmesini öngörüyor.

23:51 - 22/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 00:07 - 23/10/2020 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kırgızistan meclis genel kurulunda cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçim tarihinin ertelenmesine ilişkin hazırlanan yasa tasarısı kabul edildi.

En geç 1 Haziran 2021'e kadar seçim tarihi ilan edilecek

  • Mevcut 6 siyasi partinin desteğini alan yasa tasarısı, anayasal reformların yapılmasının ardından en geç 1 Haziran 2021'e kadar parlamento seçim tarihinin ilan edilmesini öngörüyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkilerini üstlenen Başbakan yasayı onayladı

  • Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini üstlenen Başbakan Sadır Caparov'un,
    meclis tarafından kabul edilen söz konusu yasayı ülkedeki mevcut toplumsal ve siyasi durumu göz önünde bulundurarak onayladığı bildirildi.

Merkez Seçim Komisyonu, 4 Ekim'de yapılan genel seçim sonuçlarını iptal etmesinin ardından anayasanın öngördüğü süre içinde yeni seçim tarihini 20 Aralık olarak ilan etmişti.

  • Ülkede 5-6 Ekim'de yaşanan protesto olayları sırasında cezaevinden çıkarılan Milliyetçi Ata Yurt Partisi eski milletvekili Caparov,
    başbakan ve cumhurbaşkanının istifa etmesinin ardından bu görevleri üstlenmişti.
#Bişkek
#Genel seçimler
#Kırgızistan
#Sadır Caparov
3 yıl önce