|

Koalisyon ile yönetilen İzlanda'da hükûmet düştü

İzlanda'da, koalisyon ortaklarından Parlak Gelecek Partisinin, dokuz aydır görevde olan koalisyondan çekildiğini açıklamasının ardından merkez sağ hükûmeti düştü.

Yeni Şafak
18:18 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 18:23 - 15/09/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İzlanda'da Parlak Gelecek Partisinin çekilmesiyle koalisyon hükûmeti dağıldı.

Parlak Gelecek Partisinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, koalisyondan ayrılmanın arkasında hükûmetteki "ciddi güven kaybı" olduğu ifadesine yer verildi.

Başbakan Bjarni Benediktsson'un babası Benedikt Sveinsson'un, pedofiliden hüküm giyen birinin aklanması için girişimde bulunduğuna yönelik iddiaların ardından söz konusu partinin koalisyondan çekildiği bildirildi.

Benediktsson'ın yeni bir koalisyon oluşturup oluşturmayacağı ya da erken seçim çağrısında bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor.

İzlanda yasalarına göre, ağır bir suçtan hapis yatan hükümlülere "onurları iade" edilebiliyor ve referans mektubuyla sabıka kaydı silinen hükümlü yeniden iş hayatına dönebiliyor.

Ülkede ocak ayında, merkez sağ Bağımsızlık Partisi, liberal Reform Partisi ve Avrupa Birliği (AB) yanlısı Parlak Gelecek (Bright Future) Partisinin bir araya gelmesiyle oluşan üçlü koalisyon hükümeti kurulmuştu.

#İzlanda
#Hükûmet
#Parti
7 yıl önce