|

Komor halkı sandık başında

Afrika ülkesi Komor Adaları'nda düzenlenen genel seçimlerin ikinci turu yapıldı.

Yeni Şafak
12:49 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:52 - 23/02/2015 Pazartesi
AA

Komor Adaları İçişleri Bakanı Hüseyin Hasan İbrahim, seçimlerin sorunsuz geçtiğini belirterek "Komorlular değişimin sandıklar aracılığıyla yapıldığını anladılar" ifadesini kullandı.


İlk turda seçmen kartları konusunda sorun yaşandığına değinen İbrahim, ikinci turda kimliklerin biyometrik sistemle taranmasıyla seçimlerin sorunsuz yapıldığını aktardı.


Sonuçların bu hafta içinde alınacağını vurgulayan İbrahim, siyasi reformlarla nüfus sayımı konusunda iyileştirmeler yapılacağını da bildirdi.


Ulusal ve Bağımsız Seçim Komisyonu (CENI) Sözcüsü Said Mze Dafine ise katılım oranının ilk tura göre daha düşük olduğuna dikkati çekti.


Dafine, geçen ay sonunda düzenlenen ilk turda katılımın yüzde 71,09 olduğunu hatırlatarak ikinci turda yaklaşık 275 bin kişinin oy kullandığını ve katılımın yüzde 52'ye kadar düştüğünü vurguladı.


Genel seçimlerle 4 partinin mecliste yer alması bekleniyor. Bunlar arasında, eski Devlet Başkanı Ahmet Abdullah Muhammed Sambi'nin Juwa (Güneş) Partisi, Komorluların Demokratik Birleşmesi (RDC) Partisi, Komor'un Gelişimi İçin Birlik (UPDC) Partisi ve eski Devlet Başkanı Azali Asumani'nin Komor'un Yenilenmesi İçin Uzlaşma (CRC) Partisi yer alıyor.


Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Komor Adaları'nın nüfusu 2009 verilerine göre 798 bin.


Ülkede seçimlerin ilk turu 25 Ocak'ta yapılmıştı.

#komor adaları
#komor seçimler
#komor afrika
9 yıl önce