|

Küçük Rukiye’ye İsrail kurşunu

İsrail güvenlik güçleri, Kudüs'ün kuzeyinde “bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla 13 yaşındaki Rukiye Ebu Eyd isimli Filistinli bir kız çocuğunu öldürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2016 Sunday
Güncelleme: 22:02 - 23/01/2016 Saturday
Yeni Şafak

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri'nin yazılı açıklamasında, İsrail güçlerinin, Kudüs'ün kuzeyindeki Antut Yahudi yerleşim biriminin girişinde “bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu” iddia edilen 13 yaşındaki bir çocuğa ateş açtığı ve çocuğun olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.


BABASI DA TUTUKLANDI


İsrail sözcüsüne göre Rukiyye'nin öldürülmesinden sonra babası da tutuklandı. Rukiye'nin ailesi kızın ölümünü doğrularken annesi Rida Ebu Eyd, kızının Batı Şeria'da bulunan Antut beldesindeki çadırdan yapılma evini terk ettiğinde hiçbir sorunu olmadığını belirtti. “Rukiye'nin babası bir çiftlikte çalışıyor ve kızım eskiden onun yanına giderdi. Kızım o gün çıkarken ben onu görmedim. Babasının yanına gittiğini düşündüm.” ifadelerini kullanan anne Rida, kızının sadece küçük bir çocuk olduğunu ve nasıl olup da birisini bıçaklayabileceğini sordu. Ekim ayından beri İsrail kuvvetleri 150'ye yakın Filistinliyi öldürdü. Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün “İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.


#İsrail güvenlik güçleri
#kudüs
#gazze
#filistin
8 years ago