|

Kudüs direnişinin sembolü Cüneydi: Hayalim gazeteci olmak

İsrail'i dünyaya rezil eden bir fotoğrafla Kudüs direnişinin son sembol isimlerinden biri haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el-Cüneydi, TVNET'e konuk oldu. O fotoğrafı görünce neler hissettiğini anlatan Cüneydi, hayalini "Filistin'de olanları tüm düyaya duyurmak için gazeteci olmak istiyorum" sözleriyle açıkladı.

Yeni Şafak
13:31 - 22/07/2018 Pazar
Güncelleme: 14:43 - 22/07/2018 Pazar
Filistin direnişinin sembol ismi Cüneydi, TVNET'e konuk oldu.
Filistin direnişinin sembol ismi Cüneydi, TVNET'e konuk oldu.

İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin son sembol isimlerinden biri haline gelen Fevzi el-Cüneydi, TVNET'e konuk oldu.

Cüneydi'nin açıklamasından öne çıkanlar:

"Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Tabi ki bu skandal karara biz sessiz kalamazdık. Biz o akşam karara karşı sokaklara döküldük ve tepki gösterdik. Her zamanki gibi bize karşı güç kullandı.

22 gün tutuklu kaldım. Tabi Filistin'de herkesin yolu bir defa hapishaneden geçiyor. Kadın, çocuk, yaşlı, genç... Hapishanede İsrail istihbaratı sürekli bize gelip 'Suçunu itiraf et' diye baskı yaptılar.

İsrail'in halkımıza uyguladığı vahşeti bütün dünyaya göstermek için gazeteci olmak istiyorum...

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede konuşulanları aktaran Cüneydi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bana oradaki duruşumdan dolayı teşekkür etti. Beni destekledi, "Hiçbir zaman korkma" dedi. Çok onurlu bir duruş sergilediği için ben de ona teşekkür ettim. "Her zaman yanımızda olun" dedim. O da bana hep yanımızda olacağına dair söz verdi..." ifadelerini kullandı.

Filistin'in El-Halil şehrinde etrafında 20'den fazla İsrail askeri tarafından gözleri bağlanarak götürülen Cüneydi, olayın ardından Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüştü.


#Fevzi El-Cüneydi
#TVNET
#Filistin
#Kudüs
6 yıl önce