|

Las Vegas katilinin babası FBI listesindeymiş

Las Vegas’ta ABD yakın tarihinin en kanlı silahlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Paddock'un kardeşi Eric Paddock, babası Patrick Benjamin Paddock'un da bir zamanlar FBI'ın "en çok arananlar" listesinde olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
09:28 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 10:52 - 3/10/2017 Salı
Diğer
Yetkililer, Las vegas saldırısı Paddock'un pilot brövesi ve avcılık lisansı olduğunu, suç kaydının bulunmadığını söylüyor.
Yetkililer, Las vegas saldırısı Paddock'un pilot brövesi ve avcılık lisansı olduğunu, suç kaydının bulunmadığını söylüyor.

ABD'nin Las Vegas kentinde bir müzik festivaline düzenlenen ve 59 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıyı , 64 yaşındaki Stephen Paddock'un gerçekleştirdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, emekli bir muhasebeci olan ve yakınları tarafından maddi durumu iyi olarak nitelendirilen Paddock, Las Vegas’tan 1.5 saat uzaklıktaki Mesquite semtinde oturuyordu. 2015 yılında emeklilerin yaşadığı bu semtte 369 bin dolara ev satın almıştı.

Yetkililer, Paddock'un pilot brövesi ve avcılık lisansı olduğunu, suç kaydının bulunmadığını söylüyor.

Ancak, eski komşularından biri saldırının şüphelisini profesyonel kumarbaz ve "tuhaf" biri olarak nitelendiriyor.

  • ABD'li bir yetkili, Paddock'un geçmişte psikolojik sorunlar yaşadığını gösteren bazı bulgular olduğunu belirtti.
Babası FBI'ın aranan listesindeydi

DAEŞ saldırıyı düzenlediğini iddia ederken, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Paddock ile uluslararası terör örgütleri arasında herhangi bir bağın tespit edilemediğini açıkladı.

Şüphelinin erkek kardeşi Eric Paddock, Orlando'daki evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, babaları Patrick Benjamin Paddock'un banka soyguncusu olduğunu, bir zamanlar FBI'ın en çok arananlar listesinde yer aldığını ve bir defasında da hapisten kaçtığını söyledi.



1969 yılında hazırlanan "aranıyor" posterinde, Baba Paddock'a "psikopat" teşhisi konulduğu belirtiliyor.

Eric Paddock, ağabeyinin adının Las Vegas saldırısına karışmasının aileyi şoke ettiğini aktararak, "Çok anlamsız, böyle bir şeyi neden yaptığını anlamak mümkün değil. İnternette poker oynayan, gemi seyahatlerine çıkan ve Meksika dürümü yiyen sıradan bir adamdı" dedi.

ABD yakın tarihin en kanlı saldırısı

Las Vegas'ta düzenlenen bir konser sırasında ateş açılması sonucu en az 59 kişi yaşamını yitirirken, 527 kişi de yaralandı. Bu, ABD'de yakın tarihin en kanlı silahlı saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Yetkililer, Paddock'un konser alanının yanında bulunan Mandalay Bay Oteli'nin 32'nci katında tuttuğu odanın penceresinden ateş açtığını ve polisin geldiğini anlamasıyla birlikte intihar ettiğini açıkladı.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, düzenlediği basın toplantısında, Paddock'un kaldığı otelin 32'nci katındaki odada 16 silah ele geçirildiğini söyledi.

Ayrıca, Paddock'un evinde 18 silahla birlikte binlerce mermi ve hem evde hem arabada patlayıcı bulundu.

Lombardo, evde "bazı elektronik cihazların" da ele geçirildiğini sözlerien ekledi.

  • Silahları Las Vegas'ın en büyüğünden aldı
  • Las Vegas'ın en büyük silah satış mağazası olan New Frontier Armory'den David Famiglietti de yaptığı açıklamada, Paddock'un silahlarını ilkbahar aylarında şirketin Kuzey Las Vegas şubesinden satın aldığını ve alım işlemi sırasında her türlü eyalet ve federal koşulları yerine getirdiğini söyledi.
  • Bununla birlikte Famiglietti, videolardaki ses ve görüntülerden yola çıkarak, Paddock'un kendi mağazalarından aldığı av tüfeği ve diğer silahları modifiye etmiş olabileceğini de ifade etti.
#Las Vegas
6 yıl önce