|

Lavrov: Doğu Halep için iletişim kanalları açık

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Suriye meselesinde özellikle Doğu Halep için iletişim kanallarını açık tutuyoruz. Bir şekilde sonuca ulaşacağımızı ve Amerikan ortaklarımızın 9 Eylül'de varılan anlaşmada olduğu gibi, anlaşılan konulardan dönmeyeceklerini umuyorum." dedi.

Yeni Şafak
18:44 - 2/11/2016 الأربعاء
Güncelleme: 15:46 - 2/11/2016 الأربعاء
AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Atina'ya düzenlediği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile görüşmesinin ardından, Yunan mevkidaşı Nikos Kotzias bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.



Savaşın sürdüğü bölgelerde durumun iyiye gitmediğini belirten Sergey Lavrov, "Suriye, Yemen, Libya krizlerinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına bağlıyız. BM Irak konusunda da devreye girebilir." ifadelerini kullandı.



Lavrov, ABD'nin DEAŞ terör örgütü karşıtı Musul ve Rakka operasyonlarına ilişkin politikasının ülkedeki seçim sonrası netleşeceğini ifade ederek, "Suriye meselesinde özellikle Doğu Halep için iletişim kanallarını açık tutuyoruz. Bir şekilde sonuca ulaşacağımızı ve Amerikan ortaklarımızın 9 Eylül'de varılan anlaşmada olduğu gibi, anlaşılan konulardan dönmeyeceklerini umuyorum." şeklinde konuştu.



Kotzias ile Kıbrıs meselesini de görüştüklerini anlatan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, toprak ve güvenlik konularında iki tarafın da kabul edebileceği bir çözümün, BMGK kararlarının geçerli olacağı bir anlaşmayla oluşabileceğini kaydetti.



Lavrov ayrıca, Pavlopoulos ile yaptığı görüşme sırasında, insani amaçlarla yapılan ateşkeslerin teröristler tarafından "suistimal edildiğini" savunarak, "Siyasi çözüm için çabalar birçok kez sabote edildi. Bazı taraflar Esad rejimini devirmeye çalışan aşırılıkçıları destekliyor." diye konuştu.


#Sergey Lavrov
#Rusya
#Suriye
#Halep
٪d سنوات قبل