|

Londra'da çevreciler yolları kesti

Extinction Rebellion adlı çevreci grup, Londra'da hükümeti iklim değişikliğiyle mücadeleye zorlamak için 24 saat boyunca trafiği barışçıl bir şekilde engelleyeceklerini duyurdu. Eylem kapsamında protestocular, Oxford Circus, Waterloo Köprüsü, Parlamento Meydanı ve Piccadilly Circus gibi merkezi yerlerde araç geçişini engellemeye başladı.

15:21 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 15:33 - 15/04/2019 Pazartesi
AA
Extinction Rebellion grubu, eylemlerin küresel bir harekete dönmesi temenni ediyor.
Extinction Rebellion grubu, eylemlerin küresel bir harekete dönmesi temenni ediyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da çevreci protestocular, hükümeti iklim değişikliğiyle mücadelede daha fazla çaba göstermeye zorlamak için kentin en işlek caddelerini trafiğe kapattı.

Protestocular, yerel saatle 10.00'da (TSİ 12.00) Oxford Circus, Waterloo Köprüsü, Parlamento Meydanı ve Piccadilly Circus gibi merkezi yerlerde araç geçişini engellemeye başladı.


"Festival havasında geçecek"

Gösteriyi düzenleyen Extinction Rebellion grubundan yapılan açıklamada, 24 saat boyunca trafiğin barışçıl bir şekilde engelleneceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, gösterinin halk meclisleri, sanat etkinlikleri, sahne gösterileri, konuşmalar, atölye çalışmaları ile yemek ve aile alanlarını içeren "yaratıcı bir direniş festivali" olacağı kaydedildi.

Açıklamada, eylemlerin küresel bir harekete dönmesi temennisi dile getirilirken, gösteri sırasında gözaltılar olabileceği konusunda da uyarıda bulunuldu.


Şu ana kadar polis, göstericilere müdahalede bulunmadı.

Geçen sene kasım ayında binlerce protestocunun Londra merkezindeki 5 köprüyü işgal ettiği benzer bir eylemde, 85 kişi gözaltına alınmıştı.

#çevre
#İklim değişikliği
#İngiltere
#Londra
5 yıl önce