|

Lübnan’ı işgale hazırlanıyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Ronen Manelis’in, Al-Masdar internet sitesinde yayımlanan köşe yazısı ve devamında İsrail yönetiminden gelen açıklamalar, “İsrail, Lübnan’ı işgale mi hazırlanıyor?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İsrail 2006 yılında Lübnan’ı ikinci kez işgale yeltenmiş ancak Hizbullah güçleri tarafından bozguna uğratılarak, geri çekilmek zorunda kalmıştı.
İsrail 2006 yılında Lübnan’ı ikinci kez işgale yeltenmiş ancak Hizbullah güçleri tarafından bozguna uğratılarak, geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Lübnan’ın “İran’ın şubesi” haline geldiğini söyleyen Manelis, “Lübnan halkının geleceği, Tahran’daki bir diktatörün ellerinde” ifadelerini kullandı. Manelis’in açıklamalarını destekleyen İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da, “İsrail savaşa gitmeye gönüllü olmasa da her seçeneği değerlendirecektir” uyarısında bulundu. İsrail sağına yakın Jerusalem Post gazetesinde yayınlanan baş yazıda da, “İran’ın vekili Hizbullah’a karşı yürütülecek bir savaşta, uluslararası toplum İsrail’in önceden uyarıda bulunmadığını iddia edemez” ifadelerine yer verilerek, adeta Lübnan’a yönelik yeni bir işgalin işaret fişeğini yaktı.

HİZBULLAH’TAN ‘HAZIRIZ’ CEVABI

Manelis’in yazısına cevap veren Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki üyelerinden Muhammed Raad, “Hizbullah bugün çok daha güçlü ve İsrail ordusunu yok etmek için her şeye sahip” ifadelerini kullandı. İşgalci İsrail yönetiminin, Suriye’yi de işgal planları yaptığı ortaya çıkmıştı. ABD’li “Intercept” haber sitesi, geçtiğimiz günlerde, İsrail’in işgal altında tuttuğu Golan tepelerinden doğuya ilerleyerek, Suriye içlerine doğru bir kara harekatı başlatabileceğini yazmıştı.

#Lübnan
#İsrail
6 yıl önce