|

Macaristan DAEŞ'le savaşacak

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, "DAEŞ tüm dünya için bir tehdit durumunda. Bu tehditi ancak birlikte ve BM'nin etkili çalışmaları neticesinde bertaraf edebiliriz. Bu kapsamda Macaristan da Irak'a 150 asker yollayacak" dedi.

Yeni Şafak
19:47 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:54 - 7/05/2015 Perşembe
AA

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, "DAEŞ tüm dünya için bir tehdit durumunda. Bu tehdidi ancak birlikte ve Birleşmiş Milletler'in (BM) etkili çalışmaları neticesinde bertaraf edebiliriz. Bu kapsamda Macaristan da Irak'a 150 asker yollayacak" dedi.



BM'nin kuruluşunun 70. yıldönümü dolayısıyla Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen konferansın açılışında konuşan Peter Szijjarto, BM tarafından çözüme kavuşturulması gereken birçok problem bulunduğunu ve DAEŞ terör örgütünün bunların en önemlisini oluşturduğunu vurguladı.



Macaristan'ın da bu problemlerle mücadele kapsamında her türlü desteği verdiğini belirten Szijjarto, "Dünyada terörizm yayılmaya devam ediyor. DAEŞ tüm dünya için bir tehdit durumunda. Bu tehdidi ancak birlikte ve BM'nin etkili çalışmaları neticesinde bertaraf edebiliriz. Bu kapsamda Macaristan da Irak'a 150 asker yollayacak" diye konuştu.



Szijjarto, Akdeniz ve Balkanlar üzerinden Avrupa'ya kaçak geçişlerin devam ettiğini kaydederek, "Mülteci krizinin tek çözümü barış ve ekonomik istikrarın temin edilmesidir" dedi.



Dünya genelinde doğal afetlerin arttığına ve buna karşı uluslararası dayanışmanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Szijjarto, "Macaristan dış politikasında insani yardım, öncelikli konular arasında yer alıyor. Macaristan 2010 - 2014 yıllarında yaklaşık bir milyar Macar Forinti yardım yaptı. Bu yardımlar devam edecektir" ifadelerini kullandı.



Macaristan'ın BM Büyükelçisi Katalin Bogyay ise günümüzde milyonlarca modern kölenin yaşadığına ve buna karşı mücadelenin önemli olduğuna işaret ederek, "Kadın hakları ve modern köleliğe karşı savaşmamız lazım. Günümüzde 38,5 milyon köle var. Bunların çoğunluğu kadın ve çocuk. Buna karşı mücadele çok önemli" diye konuştu.

#Macaristan
#Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Péter Szijjarto
#Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 70. yıldönümü
9 yıl önce