|

Macaristan'da terör örgütü PYD/PKK'nın gösterisine izin verilmedi

Macaristan'da Türk vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto eden terör örgütü PKK yandaşlarının gösterilerine sert tepki gösterdi. Türkler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ya Allah bismillah Allah-ü Ekber, YPG, PKK teröristtir" sloganlarıyla terör örgütü destekçilerine karşılık verdi.

Yeni Şafak
22:16 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 22:21 - 16/02/2018 Cuma
IHA
Macaristan'daki Türk, Azeri ve Macar vatandaşları terör örgütü destekçisi PKK/PYD'nin gösterilerine izin vermeyerek tepki gösterdi.
Macaristan'daki Türk, Azeri ve Macar vatandaşları terör örgütü destekçisi PKK/PYD'nin gösterilerine izin vermeyerek tepki gösterdi.

Macaristan’da Türk vatandaşları, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nı protesto etmek isteyen terör örgütü PKK yandaşlarının protesto gösterisine “Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ya Allah bismillah Allah-ü Ekber, YPG, PKK teröristtir’’ sloganlarıyla karşılık verdi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türkiye Büyükelçiliği önünde ellerinde terör örgütü PKK, PYD ve PYG bayrakları ile terörist başı Öcalan’ın fotoğrafı olan gruba en güzel cevabı Macaristan’da yaşayan Türkler, Azerbaycanlılar ve Macar vatandaşları verdi.

Protestoculara karşı Türk vatandaşları ellerinde salladıkları Türk bayrakları ile ‘‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ya Allah bismillah Allah-ü ekber, YPG, PKK teröristtir’’ sloganları atarak karşılık verince grup neye uğradığını şaşırdı. Büyükelçilik önünde toplanan Türk vatandaşları daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi.

Macaristan’da yaşayan Türk iş adamı Orhan Yaşar, Zeytin dalı harekatını desteklediklerini, devletin ve hükümetin de yanında olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tane Türk kalana kadar devletin ve Türkiye’nin bölünmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’ni kimsenin parçalayamayacağını söyledi.

#Macaristan
#PKK
6 yıl önce