|

Merkel'den "uçuşa yasak" bölgeye destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasını desteklediğini açıkladı.

Yeni Şafak
18:50 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:44 - 15/02/2016 Pazartesi
DHA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiyenin uzun süredir savunduğu Suriyede uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda açıklamada bulundu. Stuttgarter Zeitunga konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Merkel, Şu andaki durumda orada çatışan tarafların hiç birinin saldırmayacağı bir bölge; yani uçuşa yasak bölge olsa çok faydalı olur ifadelerini kullandı.



Türk siyasileri anlıyorum


Suriyedeki çatışmaların beş yıldır sürdüğüne dikkat çeken Merkel, Suriyedeki durumu ise sonsuz karmaşık olarak nitelendirdi. Merkel, Rusyanın Halep bölgesindeki bombalamalarının durumu daha da zorlaştırdığını söyledi. 6 milyon kişinin Suriyede başka yerlere göç etmek zorunda kaldığına vurgu yapan Merkel; Türkiyenin, Avrupalıların bir yandan sığınmacı almak istemezken, diğer taraftan kapıları açın çağrısı yapmasını eleştirmesini anladığını dile getirdi.



Merkel, bunun iki yüzlü bir politika olup olmadığı sorusuna ise, Bu tutum Türkiye ile işbirliğinin temeli olamaz. Ben bunu adım adım değiştirmeye çalışıyorum dedi.



Uçuşa yasak bölge faydalı olur


Merkel, sığınmacıların Suriyede barındırılmaları için güvenli bölge oluşturulması fikrine nasıl bakıyorsunuz? Şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi:



Şu andaki durumda orada çatışan tarafların hiç birinin saldırmayacağı bir bölge; yani uçuşa yasak bölge olsa çok faydalı olur. IŞİD teröristleriyle görüşemeyiz. Ancak, Esad karşıtları ve tarafları arasında böyle bir anlaşma sağlanabilirse çok faydalı olur.


Diplomatik olarak bu savaşın durdurulması için ne gerekiyorsa yapılmalı diyen Almanya Başbakanı Merkel, savaşın kısa sürede sona ereceğinin ise beklenmesinin gerçekçi olmayacağına dikkat çekti.


#Almanya
#Angela Merkel
#Suriye
#uçuşa yasak bölge
8 yıl önce