|

Meydanki’ye dayandık

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 36. gününde Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarının ilerleyişi devam etti. Afrin güneybatısındaki stratejik Cinderesi beldesini kuşatmayı sürdüren güvenlik güçleri, belde kenarındaki Ebu Kabe ve Hacılar köylerini de PKK’dan temizleyerek merkeze bir adım daha yaklaşmış oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 09:21 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
ÖSO savaşçıları Meydanki Barajı'nın kenarında böyle poz verdi.
ÖSO savaşçıları Meydanki Barajı'nın kenarında böyle poz verdi.

Birlikler, batıda Raco beldesine bakan dağlara ise hakim duruma geldi. Belde yakınlarındaki Dünbenli köyünde de kontrol sağlandı. Afrin’e Türkiye’nin her yanından sevk edilen binlerce polis ve jandarma özel harekât timlerinin çok yakında belde merkezlerinde meskûn mahal operasyonlarına başlaması bekleniyor. Milli taarruz helikopteri ATAK’lar ise özellikle gece vakti Cinderesi, Raco ve Şeyh Hadid kırsalında terörist avlamaya devam ediyor.



1951 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öldürülen PKK-DEAŞ’lı sayısı dün itibariyle 1951’e yükselirken hava harekâtıyla imha edilen nokta sayısı da 782 oldu. Geçtiğimiz günlerde özel kuvvetler mensubu timlerin keşif amaçlı sızma operasyonu icra ettiği Meydanki merkezine de dün bir adım daha yaklaşıldı. Meydanki Barajı’nın kuzey ucundaki Umranlı köyü ele geçirildi. ÖSO savaşçılarını baraj çevresinde gösteren görüntüler yayınlandı.


PKK’nın Kandil kadrosu ve birçok elebaşının bulunduğu Meydanki, önümüzdeki günlerde temizlenecek noktaların başında geliyor. 361 yerleşim yerinin bulunduğu Afrin’de PKK’dan kurtarılan nokta sayısı 105’i buldu. Harekât kapsamında Afrin’in batı ve kuzey kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla vurulmaya devam ediyor. Bölgeye destek amacıyla gönderilen askeri araçların sınır hattına sevkiyatı da sürüyor.

#Afrin
#Meydanki
#TSK
6 yıl önce