|

Moğolistan'da ilk Müslüman yetimhanesi için kütüphane temeli atıldı

Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu WEFA, Moğolistan'da kız yetimhanesine ek olarak yapılacak olan kütüphanenin temellerini attı.

Yeni Şafak
15:14 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:09 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu WEFA, Moğolistan'da yetimhaneye ek olarak yapılacak olan kütüphanenin temellerini attı. ​
Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu WEFA, Moğolistan'da yetimhaneye ek olarak yapılacak olan kütüphanenin temellerini attı. ​
WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu
“Kitapla Aydınlık Gelecek”
sloganıyla başlattığı
“Kütüphane Projesi”
için çalışmalarını hızlandırdı. Proje kapsamında Moğolistan’daki yetimhaneye ek olarak inşa edilecek kütüphanenin temeli dualarla atıldı.

WEFA, Moğolistan’daki yetimlere yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. “Kitapla Aydınlık Gelecek” sloganıyla hayata geçirdiği “Kütüphane Projesi”ni ilk olarak Moğolistan’daki kız yetimhanesinde gerçekleştirecek olan WEFA, kütüphanenin temelini attı. 2018 Kurban Kampanyası münasebetiyle Moğolistan’a giden Genç WEFA üyesi Furkan Ercan ve Barış İlyas da temel atma töreninde hazır bulundu. Törende yetimlerin yöresel dans gösterisi de yer aldı.


  • Kütüphanenin açılmasını heyecanla beklediğini ifade eden 13 yaşındaki Nursaule duygularını şu sözlerle aktardı: “Artık kitap için okulda ders sonunu beklemeyeceğiz. Cumartesi ve pazar günleri şehir kütüphanesinde soğukta beklemekten kurtulacağız. Kütüphanemiz evimizin içinde olacak. İster sabah ister gece; istediğimiz zaman kütüphanemize girip kitap okuyup, ders çalışabileceğiz. Bize güzel ve özel kütüphane yapmayı düşünen WEFA’dan Allah razı olsun.”


  • Yetimhane Sorumlusu Guljanar Adeniyet ise “Mevcut kütüphanemiz çok küçük ve kitap sayısı yok denecek kadar az. WEFA’nın yapacağı kütüphane çocuklarımıza verilebilecek en güzel hediye. Yetimhanenin içinde yer alacak kütüphane yetimlerimizin âdeta evi olacak. Yetimlerimizin hayatına kitap girecek. Ve hayatlarına kitap girdi mi artık masum yavrularımız için bütün yollar açılacak.” ifadelerini kullandı.

#Moğolistan
#WEFA
6 yıl önce