|

Muhalifler Hama'ya yürüyor

Suriye'de rejime karşı mücadele eden Ceyş'ül Sünne komutanı Ebu Emin El-Humsi, muhaliflerin İdlib, Mestume ve Eriha'dan sonra sınırlarının Lazkiye ve Hama'ya dayandığını ve operasyonlara devam edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
11:58 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:00 - 1/06/2015 Pazartesi
AA

İdlib bölgesinde mücadele eden ve Fetih Ordusu'nun kurucuları arasında yer alan Ceyş'ül Sünne'nin komutanı El-Humsi, grubun Fetih Ordusu'na katılış sürecine ilişkin bilgi verdi.



Rejimin Humus'taki kuşatmasında 6 bin kişilik muhalif gruptan sadece 2 bin kişinin kurtulabildiği aktaran El-Humsi, "Türkmen Dağı ve İdlib kırsalında yeniden teşkilatlandık ve Fetih Ordusu'na katıldık. İdlib ve Mestume savaşları sırasında ön saflarda savaştık" dedi.



Mestume'nin Fetih Ordusu tarafından ele geçirilmesi sürecine de değinen El-Humsi rejimin Mestume'ye ayrı bir önem verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Mestume ve Karmid birbirlerini koruyordu. Bu iki nokta da İdlib ve daha kuzeydeki Fua köyünü koruyordu. Rejim Mestume'yi tutmaya çalıştı. İlk birkaç girişimimizde medyanın tüm planlarımızı yazması nedeniyle zorlandık. Daha sonra sessizliği sağladık ve Mestume çevresinde pusuya yattık. Bir anda başlatılan saldırıyla Mestume alındı."



"Yeni hedef Hama"


Stratejik öneme sahip Mestume'den sonra daha güneydeki Eriha kasabasının alındığını hatırlatan El-Humsi, "Fetih Ordusu tüm planlarını en ince ayrıntısına kadar düşünerek yapıyor. Tüm bölgeler aramızda paylaşılıyor ve herkes bu plana göre hareket ediyor. Eriha'da Cebel Erbain'i birileri tutarken diğerleri çeşitli yönlerden kente yürüdü. Daha önce alınan noktalara yapılan güçlendirmelerle zayıflatılan rejim, Eriha'yı kolayca bıraktı" şeklinde konuştu.



Eriha'nın rejimden alınmasıyla muhaliflerin Kuzey Suriye'nin batısındaki bölgeleri "özgürleştirdiğini" anlatan El-Humsi, "İdlib'in çevresini temizledikten sonra" sınırlarının Lazkiye ve Hama'ya dayandığını belirterek, "Hama'ya yürüyeceğiz" dedi.



#suriye
#suriyeli muhalifler
#muhalifler hama
#suriye hama
9 yıl önce
default-profile-img