|

Mülteci gemisi Dikili'ye geldi

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşması çerçevesinde Yunanistan'ın Midilli adasından 45 Pakistanlı mülteciyi taşıyan gemi Türkiye'ye ulaştı. Mültecilerin taşındığı ve iki sahil güvenlik gemisinin eşlik ettiği geminin Dikili'ye ulaştığı bölgede yaklaşık iki düzine polis hazır bekledi.

Yeni Şafak
12:04 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 09:10 - 8/04/2016 Cuma
Reuters

Pazartesi günü devreye giren anlaşma Ortadoğu, Asya ve Afrika'da savaş ve yoksulluktan kaçan göçmen ve mültecilerin AB'ye kaotik bir şekilde şekilde girişini sonlandırmaya yardımcı olmayı hedefliyor. Yeni anlaşma çerçevesinde şu ana kadar Yunan adalarından 250 kişi geri gönderildi.



Mültecilerin taşındığı ve iki sahil güvenlik gemisinin eşlik ettiği geminin Dikili'ye ulaştığı bölgede yaklaşık iki düzine polis hazır bekledi. Bir Türk yetkili bugün gönderilen Pakistanlı mültecilerin tamamının erkek olduğunu söyledi.



Geri kabul anlaşması dün gece kabul edildi


Türkiye'deki Pakistanlıların geri iadesi için Türkiye-Pakistan arasında 2010'da imzalanan geri kabul anlaşması TBMM'de dün gece kabul edildi.



Yunan yetkililer Midilli, Sakız ve Sisam adalarına gelen yeni mülteci sayısının bir önceki gün 76'dan geçtiğimiz 24 saat içerisinde 149'a çıktığını söyledi.



Pazartesi günü 202 mülteci gönderilmişti


Pazartesi günü Türkiye'ye yola çıkan ilk mülteci grubunda çoğunluğunu Afgan ve Pakistanlıların oluşturduğu 202 mülteci Türkiye'ye gönderilmişti.



AB-Türkiye anlaşması çerçevesinde Ankara'nın Suriyeliler de dahil olmak üzere düzensiz yollar üzerinden Yunanistan'a giriş yapan mültecileri geri alması ve bunun karşılığında AB'nin Türkiye'den binlerce Suriyeli göçmeni direkt olarak kabul etmesi, Türkiye'ye bir miktar para vermesi, erken vize serbestisi ve AB üyelik görüşmelerinde ilerleme sağlaması öngörülüyor.



#Türkiye
#Yunanistan
#mülteci gemisi
#Dikili'ye geldi
8 yıl önce