|

Mülteci Kampı'na bombalı saldırı

Suriye ordusu, Yermuk Mülteci Kampı'na 9 "varil bombasıyla" saldırdı

Yeni Şafak
01:10 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:14 - 1/05/2015 Cuma
AA

Suriye ordusuna ait helikopterin, başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve uzun zamandır rejimin ablukası altında tutulan Yermuk Mülteci Kampı'na 9 adet "varil bombasıyla" saldırdığı bildirildi.



Kamptaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine, orduya bağlı bir helikopterin başkentin güneyindeki Yermuk mülteci kampında farklı yerlere 9 adet "varil bombası" bıraktığını ayrıca karadan da havan ve füzelerle saldırdığını söyledi.



Rejimin saldırdığı bölgelerde büyük maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden Ubeyde, "Esed güçleri Yermuk bölgesine genellikle gece ağır silahlarla saldırıyor. Saldırılarda ölen ve yaralananlar oluyor" dedi.



"Yermuk'ta insani durum her gün kötüye gidiyor"


Ubeyde ayrıca, rejim güçlerinin saldırıları ile kamptaki muhaliflerin kendi aralarında yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı kamptaki halkın büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek, "Yermuk'ta insani durum her gün kötüye gidiyor. Halk temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk geçiyor. Kampa yapılan yardımlar ise yetersiz" diye konuştu.



Başkentin güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Şam yönetimine bağlı güçlerin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda ülkedeki iç savaştan önce 950 bin kişi kalırken şimdilerde bu sayının 18 bin civarında olduğu ifade ediliyor.



Yermuk Mülteci Kampı'nda çoğunlukla İsrail tarafından Golan Tepeleri'ndeki yerlerinden edilmiş Suriyeliler ile Filistinli mülteciler yaşıyor.

#Yermuk
#Şam
#varil bombası
9 yıl önce