|

Irak Genelkurmay Başkanı'ndan 'Peşmerge çekilmeli' uyarısı

Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi ile üst düzey askeri yetkililer, Erbil yönetimi ile Musul'da bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi'den "Peşmerge çekilmeli" uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak ve
13:21 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:10 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Irak Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi
Irak Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi

Irak Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi ve üst düzey askerleri yetkililer Erbil Yönetimi ile Musul'da toplandı. Toplantı sonrasında Irak devlet televizyonunun haberine göre Ganimi, "Peşmerge, 2003 öncesi sınırlarına çekilmeli." ifadelerini kullandı.

Ganimi, konuyla ilgili Musul'da ordu yetkilileriyle Peşmerge yetkilileri arasında toplantı yapıldığını ve bunun iyi bir havada sürdüğünü ifade etti.

Peşmergenin tüm tartışmalı bölgelerden çekilmesi ve sınır kapılarını Bağdat yönetimine devretmesi için Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi ve yanında bulunan askeri ve istihbarat heyetinin Musul'da Peşmerge üst düzey yetkilileriyle toplantı yaptığı biliniyor.

Askeri ilerleyiş 24 saatliğine durmuştu

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, merkezi yönetim güçlerinin tüm tartışmalı bölgelerde kontrolü sağlaması ve sınırları teslim alması amacıyla Erbil ve Bağdat yönetimi yetkilileri arasında anlaşma sağlanması için dün ülkenin kuzeyinde askeri ilerleyişi 24 saatliğine durdurmuştu.

Peşmergenin 2003 öncesi sınırı, Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe kentlerini kapsıyor. Ancak Peşmerge güçleri, 2003 sonrası Musul, Kerkük, Salahaddin ve Diyala kentlerine kadar yayılmıştı.


#Musul
#Irak
#Erbil
6 yıl önce