|

Netanyahu Almanya ziyaretini erteledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, yarın gerçekleştirmeyi planladığı Almanya ziyaretini ertelediği belirtildi. Netanyahu'nun ziyareti erteleme nedeninin "İsrail'deki güvenlik durumu" olduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
16:47 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:49 - 7/10/2015 Çarşamba
AA

İsrail resmi radyosunun haberinde, Netanyahu'nun Berlin'e yapmayı planladığı ziyareti erteleme nedeninin "İsrail'deki güvenlik durumu" olduğu belirtildi.



İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik ve çatışma yaşanıyor.



Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.



Sabah saatlerinde Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın Meclis kapısı yakınlarında bir Filistinli kadının, bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak ağır şekilde yaralandığı, ülkenin güneyinde ise "bir askeri bıçakladıktan sonra silahını alarak kaçmaya çalıştığı" iddiasıyla bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirilmişti.



#netanyahu
#almanya
#israil
#netanyahu merkel
8 yıl önce