|

Netanyahu Rusya'ya gidiyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gelecek hafta Rusya'yı ziyaret edeceği belirtildi. Netanyahu, gelecek hafta yapacağı ziyarette Rusya Devlet Başkanı Putin'le "Suriyedeki askeri varlığını" görüşecek.

Yeni Şafak
17:11 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 16/09/2015 Çarşamba
AA

Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Netanyahu'nun gelecek hafta yapacakları görüşmede, "Suriye'ye Rus askerlerinin konuşlandırılması" konusunu ele alacağı belirtildi.



Açıklamada, Netanyahu'nun, "Suriye'ye, gelişmiş silah sevkiyatının artışı, bunların Hizbullah ve diğer örgütlere transferinin İsrail için oluşturduğu tehditleri" Putin'e ileteceği kaydedildi.



Uluslararası medyada son günlerde, Rusya'nın, Esed rejimine asker ve savaş uçağı desteği sağladığı yönündeki haberler yer almış, Suriyeli aktivistler, sosyal medya üzerinden ülkede Rus askerleri ve uçaklarının varlığına ilişkin fotoğraflar paylaşmıştı.



Aktivistler ayrıca Rus askerlerinin rejime ait kamplara girdiği, Şam kırsalı ile Lazkiye bölgesinde ikamet ettiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.



Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise ülkesinin Suriye krizine çözüm kapsamındaki tutumunun değiştiğini ifaden eden haberleri yalanlayarak, "Rusya, 30 Haziran 2012'de kabul edilen Cenevre-1 bildirisinin tam ve şartsız uygulanmasından yanaydı ve öyle de kalacak" demişti.

#İsrail
#Rusya
#Suriye
#Netanyahu
9 yıl önce