|

Netflix'ten satanistlerle şeytan anlaşması

Satanistler, Netflix'teki Sabrina dizisinde kullanılan heykellerden birisinin telifinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek mahkemeye başvurmuş ve 150 milyon dolar tazminat talep etmişti.

Yeni Şafak
12:59 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 15:28 - 23/11/2018 Cuma
Diğer
Baphomet heykel
Baphomet heykel

‘Satanist Tapınak’ isimli grup, dijital film-dizi platformu Netflix ile Warner Bros’a, kendi heykellerinin neredeyse aynısını bir dizide izin bile almaksızın kullandığı için 150 milyon doarlık tazminat talep etmişti.

Netflix, satanist kilisesi ile anlaşma yoluna gitti. Anlaşmanın detayları tam olarak bilinmemekle beraber, yayınlanmış bölümlerde satanist kilisesine ait behemoth figürünün credits kısmında yer alması sağlanacak.

CADI DİZİSİNİN ZALİM ŞEYTANI, SATANİSTLERİ KIZDIRDI
  • Sözkonusu dizi de The Chilling Adventures of Sabrina (Sabrina’nın Tüyler Ürpertici Maceraları).
  • Davanın dostça yollardan hallediliğini açıklamaktan memnuniyetini
    ’ duyuran Satanist Tapınak, kendi alameti farikası Baphomet heykelinin benzersiz özelliklerinin, dizinin bundan sonra yayımlanacak bölümlerinde kabul edileceğini, bu bölümlerin halihazırda çekilmiş bulunduğunu belirtti.
SUSMA ANLAŞMASI

Uzlaşmayla varılan çözüm anlaşmasının geri kalan bölümlerinin sessiz kalma anlaşmasına tabi olduğu ifade edildi.

Satanist Tapınak’ın kurucusu Lucien Greaves, “Medyada en abartılan bir telif hakkı davası da böylece bitti” diye tweetledi.


Greaves, daha önce dava açma gerekçesinden, ‘bu tür dini özdeşleşmelerin dizideki gibi baba erkil, yamyamlık kültleriyle bağlantılandırılması ve bunun normalleştirilmesi’ diye söz etmişti. Satanist Tapınak lideri, “Bu Şeytan karşıtı kurguya o kadar gark olduk ki, pek çok insan böyle bir davayla uğraşmanın bile fuzuli olduğunu düşünüyor” demişti.

#Satanist
#Netflix
5 yıl önce