|

Nijerya'daki çobanlar ile çiftçiler birbirine girdi: 20 ölü

Nijerya'nın Taraba eyaletinde çobanlar ile çiftçiler arasında çatışma çıktı. Olaylarda 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Yeni Şafak
10:58 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 5/03/2018 Pazartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Nijerya'da çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalarda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlerde, Taraba eyaletinde çobanlar ile çiftçiler arasında çatışma çıktığı, çatışmalarda 20 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişi yaralandığı belirtildi.

  • Haberlerde, çok sayıda büyükbaş hayvanın telef olduğu, yaklaşık 200 büyükbaş hayvanın ise çalındığı ifade edildi. Bölge sakinlerinin çatışma bölgesinden göç etmeye başladığı kaydedildi.

Bölge, zaman zaman çobanlar ile çiftçiler arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Son olarak Plateau eyaletine bağlı Nyiwa ve Yerimaru köylerinde üç gün önce çıkan çatışmalarda 15 kişi yaşamını yitirmişti.

Nijerya'da hayvancılıkla uğraşan göçebe Fulaniler ile tarımla uğraşan Mambilla kabileleri arasında sıklıkla çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybediyor.

Hayvanlarına otlak bulabilmek için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, Mambilla kabilesinden çiftçilerin, hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor. Mambilla kabilesinden çiftçiler ise Fulanilerin hayvanlarını, kendilerine ait tarım alanlarında otlattığını ileri sürüyor.

#Nijerya
#Çatışma
6 yıl önce