|

Oğul Trump'tan korkunç benzetme

Donald Trump Jr, babasının Meksika sınırında yapılmasını istediği duvara destek olmaya çalışırken Meksikalılara ve göçmenlere hakaret etti. Oğul Trump, sınıra yapılacak duvarı, hayvanat bahçesindeki duvarlara benzetince tüm şimşekleri üzerine çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 04:07 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Trump ve Demokratlar arasında Meksika sınırına örülmeye başlanan duvar için geçici bütçede Trump’ın istediği fonun ayrılmaması üzerine başlayan kriz nedeniyle federal hükümet 20 gündür kapalı.
Trump ve Demokratlar arasında Meksika sınırına örülmeye başlanan duvar için geçici bütçede Trump’ın istediği fonun ayrılmaması üzerine başlayan kriz nedeniyle federal hükümet 20 gündür kapalı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Meksikalılara ve göçmenlere adeta hakaret etti. Trump Jr, yaptığı paylaşımda babasının Meksika sınırında yapılmasını istediği duvara atıfta bulunarak, “Neden hayvanat bahçesinde keyifli bir gün geçirebildiğinizi biliyor musunuz? Çünkü duvarlar işe yarıyor” ifadelerin kullandı. Oğul Trump’a sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı.


Bir Twitter kullanıcısı Trump Jr’ın paylaşımına, “Doğrusunu istersen şu anda hayvanat bahçesinde keyifli bir gün geçirilemiyor. Milli Hayvanat Bahçesi, Trump’ın hükümeti kapatması nedeniyle şu an açık değil” yanıtını verdi. ABD Başkanı Trump da geçen hafta yaptığı açıklamada, “Zengin, güçlü ve başarılı insanlar evlerinin etrafına duvar ördürüyor, bu nedenle bu ülke de aynı korumayı hak ediyor” yorumunda bulunmuştu.


Çocuk bakın, köpek gezdirin!

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın internet sitesinde hükümetin kapalı olduğu süre boyunca personelin, gelir elde edebilmesi için tavsilerin bulunduğu bir kitapçık yayınlandı. Öneriler arasında çocuk bakıcılığı ve köpek gezdirme gibi seçenekler yer alıyor. Kitapçık, basında yer aldıktan sonra internet sitesinden kaldırıldı. Fakat belgeyi gören çok sayıda kişi ekran görüntüsü olarak önerileri sosyal medya hesaplarında paylaştı.


TOPLANTIYI TERK ETTİ
  • ABD Başkanı Trump, Meksika sınırına inşa edilmesinde kararlı olduğu duvar için Demokratların Kongre’deki liderleriyle yaptığı görüşmeyi terk etti. Trump, Demokratların, Kongre’de duvarın finansmanına onay vermeyeceklerini söylemesinin ardından “Hoşça kalın” diyerek görüşmeden ayrıldı. Trump daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokratların Senato’daki lideri Chuck Schumer ile yaptığı görüşmeyi, “tamamen zaman kaybı” olarak nitelendirdi. Chuck Schumer ise “Trump öfke nöbeti geçirdi” dedi.


#Donald Trump
#ABD
#Trump Jr
5 yıl önce