|

Öldürülen Filistinli nedeniyle olaylar büyüyor

Kudüs'te Filistinli bir şoför, aracı içinde ölü bulundu. İsrail, şoförün intihar ettiğini iddia etse de, Filistinliler olayın İsrailliler tarafından yapıldığını düşünüyor. Yusuf er-Ramuni isimli şoförün öldürülmesi, Filistin genelinde protesto gösterilerine neden oldu.

Yeni Şafak
15:57 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:07 - 17/11/2014 Pazartesi
AA
.
.
Kudüs'te, bir Filistinlinin şoförlüğünü yaptığı otobüste, cesedinin bulunmasının ardından çıkan olaylar devam ediyor.


Filistinli şoför Hasan Yusuf er-Ramuni'nin (32) Doğu Kudüs yakınlarındaki Ebu Dis beldesindeki evinin çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda İsrail askerleri, Filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.


Öte yandan Fetih, Hamas ve Filistin Kurtuluş Halk Cephesi gibi direniş gruplarının, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla yaptıkları genel grev çağrısının ardından, Ebu Dis beldesi ve çevresindeki esnafın iş yerlerini açmadığı görüldü.


Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Ramuni, dün otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak açıklaması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürülmüştü.


Olayın ardından gece Doğu Kudüs'ün Et-Turra, El-Ayzeriyye ve Ras el-Amud bölgelerinde, İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar çıkmıştı.
#İsrail
#Filistin
#Doğu Kudüs
#Kudüs
9 yıl önce