|

Ölen çocuklarını evine gömdü

Uzun bir süre terör örgütü DEAŞ'ın işgalinde kalan Musul'da insani trajedi hala bitmedi... Yaklaşık 7 ay önce terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesine rağmen kentte hayat normale dönmedi. Musullular, hayatını kaybeden yakınlarını şehirde güvenlik olmadığı için mezarlıklara defnedemiyor, kendi evlerine gömüyor.

Yeni Şafak
10:24 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 9/02/2018 Cuma
Diğer
Irak'ın Musul kentinde yaşayan 60 yaşındaki Um Ammar, ölen yakınlarını evine defnetmek zorunda kalmış.
Irak'ın Musul kentinde yaşayan 60 yaşındaki Um Ammar, ölen yakınlarını evine defnetmek zorunda kalmış.

Irak'ın 2. büyük kenti olan Musul, 7 ay önce DEAŞ'tan kurtarıldı ancak kent sakinleri, hayatını kaybeden yakınlarını defnetme konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Çocuklarını evine gömdü

Fırat'ın doğusundaki Menkube mahallesinde yaşayan 60 yaşındaki Um Ammar, çocuklarını eve gömmek zorunda kaldığını söyledi.

"Kendi ellerimle defnettim"

Sputnik'te yer alan habere göre Ammar, şöyle konuştu:


Teröristler, oğlumu DEAŞ'a katılmaya zorladı ancak o reddetti. Bu nedenle oğlumu infaz ettiler. Kentin kurtarıldığı sırada düzenlenen bombardımanlarda Başar'ın eşi yaralandı ve sakat kaldı, yürüyemiyor. Çocukları neredeyse öksüz kaldı" dedi.

Oğlumun mezarının üstünde sadece 2 halı var

Daha sonra 22 yaşındaki oğlu Salih'in öldüğünü ve kendisini eve gömdüğünü anlatan Ammar, oğlunun mezarının sadece iki halıyla kaplı olduğunu belirtti.

  • Ammar, bir hava saldırısında ölen kızını ve damadını da kendisinin defnettiğini kaydetti.

Ammar, uluslararası insani kuruluşlara, gönüllülere ve tüm ilgililere kente gelme ve bu sorunun çözümüne destek verme çağrısı yaptı.

Musul'da Ammar'ın kaderini paylaşanların sayısı az değil. Musul sakinlerinin anlattığına göre birçoğu, akrabalarını ve komşularını evlerinin bodrumuna gömmek zorunda kaldı.



#Musul
#Savaş
#Irak
#DEAŞ
6 yıl önce