|

Ramazan'ın ruhunu fotoğrafla yakala!

Uluslararası Ramazan Fotoğraf Yarışması (URFY) (İnglizcesi: International Ramadan Photography Competition - IRPC), 'Ramazan'ın ruhunu yakala' sloganıyla dünya genelinde düzenlenen bir fotoğrafçılık yarışması. Yarışma, mimari, maneviyat ve kültür olmak üzere 3 ayrı nitel bölümle derecelendirme yapıyor ve kazananlara çeşitli hediyeler veriliyor. URFY'nin 'Ramazan'ın ruhunu yakala' anakonusuna gönderilecek fotoğraflar ramazan.yenisafak.com'da da yayınlanacak.

Yeni Şafak
18:04 - 4/07/2014 Cuma
Güncelleme: 12:56 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ramazan'ın ruhunu yakala!
Ramazan'ın ruhunu yakala!

URFY farklı coğrafyalarda değişen Ramazan kutlamalarını dünyaya göstermek amacıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşudur.


 


'da yayınlanacak

 


'Ramazan'ın Ruhunu Yakala' kavramı Basel Stüdyo'su tarafından düzenlenen, kar amacı gütmeyen sosyal sorumluluk projesi olarak ifade ediliyor. URFY'nin 'Ramazan'ın ruhunu yakala' yarışmasına gönderilecek fotoğraflar 

'de yayınlanacak. 


 


Yetenekli fotoğrafçılar için bir alan

 


'Ramazan'ın ruhunu yakala' şiarıyla yola çıkan ve uluslararası fotoğrafçılık yarışması olarak hizmet veren kuruluşun dünyanın çeşitli yerlerinde yüzbinlerce takipçisi bulunuyor. Şuan 4'üncü yılını doldurmuş olan 'Ramazan'ın ruhunu yakala', İslam mimarisini, sanatını ve kültürel çeşitliliği göstermek için yetenekli,profesyonel fotoğrafçılara uluslararası bir imkân da sunuyor.


 


'Afgan kızı' fotoğrafıyla bilinen Steve McCury de seçici kurulu koltuğunda


 


'Ramazan'ın ruhunu yakala' şiarıyla gerçekleştirilen yarışmayı düzenleyen URFY'nin seçici kurulunda ise 1985 yılında çektiği 'yeşil gözlü Afgan kızı' fotoğrafıyla

 

dünyaca tanınan National Geographic muhabiri Amerikalı Steve McCurry'nin de bulunduğu deneyimli fotoğrafçılar oturuyor. Seçici kurulu üyesi Steve McCurry'ye eşlik eden diğer deneyimli isimler ise; Filistinli yönetmen - Dr. Basel Almisshal, dünya çapında birçok ödül almış Bangladeşli

-

Britanyalı fotoğrafçı - Prof. Shahidul Alam, ünlü İngiliz Müslüman fotoğrafçı - Peter Sanders, Kahire Amerikan Üniversitesi'nde foto-muhabir profesörü Amerikalı Müslüman - Dr. Şems Friedlander, Batı'daki Müslüman topluluklar üzerine Beyaz Saray Danışmanlığı ve Harvard Profesörü Keşmirli Amerikalı - Farah Pandith.


 


 


Geçtiğimiz yıl yarışmaya İstanbul'dan katılan fotoğrafçı Nevzat Yıldırım, maneviyat kategorisiyle birinci olmuştu. Facebook üzerindeki resmi sayfadan Türkiye'ye çağrıda bulunan URFY yetkilileri, Türk vatandaşların da yarışmaya katılımını artırmayı hedefliyor. Siz de çektiğiniz fotoğraflarla yarışmaya katılarak Ramazan'ın ruhunu yakalayın.


 


Yarışmaya katılmak için tıklayınız:  


 


 

#Ramazan
#IRPC
#Fotoğraf
10 yıl önce