|

'Özgür Suriye Ordusu'nda büyük değişim yaşandı'

TVNET Özel Yayını'na katılan Gazeteci Mete Sohtaoğlu, Afrin operasyonun önemli bir parçası olan Özgür Suriye Ordusu ile ilgili "Bazı kesimlerce küçümsenen ya da askeri tecrübe bakımından tecrübesi olmadığı iddia edilen Özgür Suriye Ordusu'nun özgüveninin geriye geldiğini görüyoruz. 7 yıl önceki ÖSO birlikleriyle, mevcut ÖSO birlikleri arasında ciddi farklılıklar var" dedi.

Yeni Şafak
20:41 - 18/03/2018 الأحد
Güncelleme: 00:08 - 19/03/2018 الإثنين
Gazeteci Mete Sohtaoğlu
Gazeteci Mete Sohtaoğlu

Tvnet 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale ve Afrin sınırı Hatay’dan eş zamanlı özel bir yayın gerçekleştiriyor.

Sınır hattından TVNET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu'nun sunduğu programda soruları yanıtlayan Gazeteci Mete Sohtaoğlu, "Bazı kesimlerce küçümsenen ya da askeri tecrübe bakımından tecrübesi olmadığı iddia edilen Özgür Suriye Ordusu'nun özgüveninin geriye geldiğini görüyoruz. Çatışmaların başladığı dönem itibariyle, daha önceki ÖSO birlikleriyle, mevcut ÖSO birlikleri arasında ciddi farklılıklar var." dedi.

Sohtaoğlu, Gaziantep'te bugün gerçekleştirilen Afrin toplantısının önemli olduğunu belirterek "Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Ezidilerin katıldığı bir toplantıda bir konsey oluşturulması kararlaştırıldı. Bence bugünün en önemli gelişmelerinden birisiydi." ifadelerini kullandı.

#Mete Sohtaoğlu
#Afrin
٪d سنوات قبل