|

Pakistan seçimlerinde hile yok

Pakistan Adalet Hareketi 2013 yılında Pakistan'da yapılan genel seçimlere hile karıştığı iddiasında bulundu. İddia sonrası Pakistan Anayasa Mahkemesi gözetiminde kurulan araştırma komisyonu incelemelerinin ardından seçimlere hile karışmadığını bildirdi.

Yeni Şafak
09:50 - 24/07/2015 Cuma
Güncelleme: 07:12 - 24/07/2015 Cuma
AA

Pakistan Anayasa Mahkemesi gözetiminde kurulan araştırma komisyonu 2013 yılında yapılan genel seçimlere hile karışmadığını bildirdi.



Pakistan Adalet Hareketi (PTI), seçimlere hile karıştığı ve kendilerine haksızlık yapıldığı iddiası ile geçen Ağustos ayında başlattığı hükümet karşıtı gösterilerini dört ay boyunca başkent İslamabad'da sürdürmüştü.



Partinin lideri İmran Han tarafından Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle başlatılan gösteriler sonucunda iktidardaki Pakistan Müslüman Ligi- Navaz Partisi ile PTI arasında, iddiaların soruşturulmasına yönelik araştırma komisyonu kurulması konusunda anlaşmaya varılmıştı.



Anayasa Mahkemesi gözetiminde kurulan araştırma komisyonunun yapılan çalışmaların ardından hazırladığı 300 sayfalık raporunda, seçimlere hile karışmadığı kararına vardığı bildirildi.



Başbakan Navaz Şerif, ulusa sesleniş konuşmasında, demokratik sürecin devam edeceğini belirterek, "Artık iftiralar ve iddialar sonsuza dek kapanmalı. Demokratik süreci kesintiye uğramadan kalkındırmalıyız. Gösteriler nedeniyle ülkenin boşa giden enerjisi ve uluslararası alanda imajımızın zedelenmesi gibi olumsuzluklar bir daha yaşanmamalı. Bu durum maalesef tarihimizde kolayca unutulacak bir bölüm değildi. Ancak şimdi her şey geride kaldı ve artık demokratik çerçevede önümüze bakmalıyız" diye konuştu.



Başbakan Şerif'in kardeşi ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif de gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun verdiği karar ile PTI lideri İmran Han'ın organize seçim hilesi, seçimlerin şeffaf olmadığı ve oyların çalındığı yönündeki iddialarını reddettiğini vurgulayarak, "Şimdi tüm partiler geçmişi unutup ülkemizin gelişmesi ve refahı için geleceğe bakmalılar" dedi.



PTI lideri İmran Han ise raporu, halka açık şekilde yayımlanmasının ardından değerlendireceğini kaydetti.



#Pakistan Adalet Hareketi
#Pakistan
#Navaz Şerif
9 yıl önce