|

Pakistan'da mahkeme itirazları reddetti

Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, mahkemelerin kurulmasına karşı yapılan tüm itirazları reddetti. Başbakan Navaz Şerif, "Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı ile teröre karşı savaşımız daha da güçlenecek" dedi.

Yeni Şafak
18:14 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:50 - 5/08/2015 Çarşamba
AA

Pakistan Anayasa Mahkemesi, geçen yıl 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Peşaver'deki okul baskınının ardından hükümetin askeri mahkemelerin kurulmasına ilişkin kararına yapılan itirazları oy çokluğuyla reddetti.



Anayasa Mahkemesi, teröristlere daha caydırıcı ceza verilmesi için kurulan askeri mahkemeleri yasalara uygun buldu. Karar, 17 üyeli mahkemede 6'ya karşı 11 oyla kabul edildi.



Başbakan Navaz Şerif, mahkemenin kararı hakkında mecliste yaptığı değerlendirmede, olağanüstü durumlar için olağanüstü adımlar atılması gerektiğine inandığını, bu kararın da teröristler için caydırıcı nitelikte olduğunu söyledi.



Ülkeden terörizmin silinip atılması için askeri mahkemelerin kurulmasının gerekliliğini vurgulayan Şerif, "İnsan hayatı ile oynayanlara merhamet gösterilemez. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı ile teröre karşı savaşımız daha da güçlenecek. Bu tarihi karar, terörle savaşımıza olumlu etki yapacak" dedi.



Pakistan'da geçen aralık ayında Pakistan Talibanı'nın 150 kişinin ölümü ile sonuçlanan Peşaver'deki okul saldırısının ardından Başbakan Navaz Şerif tarafından teröristlerin yargılanması için askeri mahkemelerin kurulmasını da öngören 20 maddelik Ulusal Eylem Planı hazırlanmıştı.



Bazı sivil toplum kuruluşları, bu mahkemelerin kuruluşuna ileride amacının dışına taşabileceği gerekçesiyle itiraz etmişti.

#Pakistan
#askeri mahkemeler
#Anayasa Mahkemesi
#itiraz
9 yıl önce