|

Pakistan'da terör saldırısı: 45 ölü

Pakistan'ın Karaçi kentinde polis kıyafeti giyen saldırganların bir otobüse düzenledikleri saldırıda 45 kişi öldürüldü, 13 kişi yaralandı. Başbakan Şerif, ülkede bir günlük yas ilan etti.

Yeni Şafak
21:41 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:46 - 13/05/2015 Çarşamba
AA

Pakistan'ın güneyindeki liman kenti Karaçi'de düzenlenen silahlı saldırıda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.



Karaçi Polis Amiri Gulam Hayder Cemali, yaptığı açıklamada, şehrin Safoora bölgesinde 4 motosikletle gelen 8 silahlı kişinin, bir otobüsü durdurarak önce şoförü öldürdüğünü, daha sonra yolcuların üzerine ateş açtığını belirtti.



Saldırıda 45 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 13 kişinin de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden Cemali, "Saldırganlar polis üniforması giymiş. Önce otobüsü durdurmuşlar, daha sonra içeriye girerek yolcuları tek tek öldürmüşler. Ölenlerin çoğu göğüs ve başından vurulmuş" dedi.



Cemali, saldırıya uğrayanların hepsinin Şii İsmailiyye mezhebine mensup kişiler olduğunu belirtti.



Pakistan'daki İsmailiyye mezhebi mensuplarının İmamı Prens Kerim Agha Han, Fransa'da yaptığı açıklamada olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Saldırı huzurlu yaşayan bir topluma karşı mantıksız bir hareket" dedi.



Öte yandan olay yerinde DAEŞ'e bağlılığını açıklayan Cundullah örgütüne ait afişler bulundu.



Saldırıyı araştıran bir istihbarat yetkilisi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu saldırıyı Cundullah grubunun gerçekleştirmiş olabileceğine inanmıyoruz. Afişler kanıt değil, biz Hindistan gizli servisi RAW'ın rolünü reddedemeyiz" dedi.



- Pakistan'da yas ilan edildi



Bu arada Başbakan Navaz Şerif'in, saldırıyı şiddetle kınayarak, ülkede 1 günlük yas ilan ettiği bildirildi.



Başbakanlık Sözcülüğü Bürosu'ndan yapılan açıklamada, İslamabad'dan Karaçi'ye giden Şerif'in, "Düşmanlarımız iktisadi olarak kalkınmamızı istemiyor, birlik halinde düşmana karşı mücadele vermek zorundayız. Saldırıyı düzenleyenler yakalanmalı" dediği aktarıldı.



Açıklamada Şerif'in, bir günlük yas ilan ederek, olayla ilgili rapor istediği kaydedildi.



Pakistan'da 180 milyonluk nüfusun % 20'sini Şiiler oluşturuyor.

#Pakistan'da silahlı saldırı: 45 ölü
#Pakistan
#Karaçi
#DAEŞ
#Şii İsmailiyye
#Cundullah
#Başbakan Navaz Şerif
9 yıl önce