|

Pakistan'dan füze denemesi

Pakistan ordusunun 900 kilometre menzilli balistik füze denemesi yaptığı bildirildi.

Yeni Şafak
08:42 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 06:43 - 17/11/2014 Pazartesi
AA
Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Şahin 1A (Hatf-IV) adı verilen orta menzilli balistik füzenin Arap denizindeki hedefini vurduğu, denemenin başarılı olduğu belirtildi.


Nükleer ve konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen füzenin denenmesi için düzenlenen törende konuşan Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Muhammed Zekaullah, füzeyi geliştiren bilim adamlarını tebrik etti. Zekaullah, "Pakistan Şahin 1A (Hatf-IV) denemesi ile tüm savunma yeteneğini elde etmiştir. Pakistan bölgede huzur içinde yaşamayı arzu eden bir ülkedir. Aynı zamanda Pakistan Silahlı Kuvvetleri, ülkemize yapılacak her türlü dış müdahaleye karşı savunma gücüne sahiptir" dedi.


Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif'in de başarılı deneme üzerine bilim adamları ve mühendisleri tebrik ettiği belirtildi.


Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, AA muhabirine, füze denemesinden önce Hindistan makamlarının haberdar edildiğini, bu bildirimin iki ülke arasında savaşa neden olabilecek kazayı önlemek için anlaşma gereği yapıldığını söyledi.
#Pakistan
#füze denemesi
#balistik füze
#Şahin 1A
9 yıl önce